Lucior & skärmgosse på rundan!

Bokis kopplade lyset när han kom till Fotbollsgolfen och hade hängt av cykeln från bilen.

Torsdag 12 november. Det fina novembervädret håller i sig. Fint, ja det är inte soligt men väl stilla, varmt för årstiden och torrt. Det är vad vi benämner som fint väder i november. Normalt brukar det ju blåsa utav bara den och regna på tvären med en temperatur ner mot nollan här i Skåne. Så detta känns som rena Medelhavsklimatet i jämförelse! Upp på Meridan och så iväg till Saxtorp. Bokis skulle möta upp där. Bonneville var på plats när Elitaren kom och en liten stund senare så dök Bokis upp och strax därefter även Calle Blixt.

Så var det dags att rulla ut på en runda i Saxtorpsskogen. Mörkt och öde. Men så strax sågs det tre ljus på rad lite längre ut i skogen. Vadan detta? Luciatåg redan? Nej det var tre andra cyklister som trampade runt i skogen. Men de var på en annan del av slingan. Man trampade på i hygglig fart. Lite snabbare än vanligt så efter en stund så fick man slå av på tempot för alla orkade inte riktigt med det lite högre tempot.

Som vanligt är rötterna lite besvärliga här och där. Speciellt i mörkret när man inte ser dem lika lätt. Några snabba manövrar blev det under rundan för att rädda situationen. Men det var inga allvarligare incidenter. Bokis kedja hoppade av och kilade sig fast, Bonneville tappade sin bakskärm några gånger. I övrigt rullade det på.

Efter fullbordat varv så var det dags att hiva upp Elitkakspåsen och bjuda runt. Mumsande på kakor och Bonneville fipplade med sin skärm då dök luciorna, förlåt, det andra gänget upp och gav sig direkt ut på ytterligare ett varv. Tänka sig, både lucior och skärmgosse på samma runda!

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkommen att hänga på!

Bakskärmstrubbel i granet vid dagiset.
”Luciatåget” passerar Elitkakspausen utan att stanna. Tänk vad de missade…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 5 =