De sänkte PH-värdet i naturen!

Bokis, Kicken, Bosse Bus & Herbert vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 15 november. Det fina novembervädret fortsätter. 10-12 grader varmt och sol. Dessutom inte någon vind. Ett unikt väder för Skåne i november. Här brukar det regna på tvären. Alltså är det bara att njuta. Bokis kom punktligt till Elitaren så de kunde rulla iväg till samlingen i Saxtorp. Där stod Herbert och väntade. Strax rullade även Kicken och Bosse Bus in. Lövis fäste in med sin vita Passat med cykeln där bak.. Pia kom rullande hon också. På frågan om Anna kom så berättade Pia att det hade regnat lite på morgonen och då hade Anna bestämt sig för att inte cykla. Detta även fast solen tittat fram. Månne rädd för att hårets lockar skulle rakna?

När klockan var slagen så rullade man ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man drog över till Järavallen. Fint väder, då är det många människor ute i skogen. Cyklisternas glada hej-hej besvarades glatt av alla utom ett par som bara snörpte på munnen och såg sura ut. Av vilken anledning kan man undra. Glatt hälsande och hänsynstagande så att inte någon bara fräser förbi nära. Nej, vi lämnar gott om utrymme, lämnar stigen om plats finns, dessutom sänka farten. Plingan används för att signalera att där är cyklister på väg. Men där är, om inte alltid så, oftast någon som ska sura. Folk som tydligen inte tycker att naturen är tillräckligt nersurad utan måste bidraga själv till att sänka PH-värdet…

Ute på Järavallen så delade man upp sig. De snabbaste rullade ut först och sedan lovade Elitaren att han skulle ta hand om gubbarna. Detta för att han skulle få ett alibi för att inte behöva jobba sig allt för trött. Bokis hade problem med sitt bakhjul. Det gick trögt. Det fanns inte riktigt rull. Man lyckades inte luska ut vad det var som orsakade det så han bestämde sig för att köra själv, sist av alla. ”Jag hittar runt så bara kör ni så kommer jag efteråt” sa han. Så blev det. Man befarade att det skulle vara kletigt idag då det kommit lite regn. Men det visade sig att den farhågan var överdriven. Visst var det klet på de vanliga ställena, men det var inte något att skriva hem om.

Efter avverkat varv så samlades man igen vid starten. Herbert och Bosse Bus var först på plats. Pia hade aviserat att hon skulle dra hem direkt och inte vänta på Elitkaka. Indroppandes sedan kom Elitaren, Kicken och sist kom en slutkörd Bokis. Han berättade att det varit riktigt tufft, speciellt i backarna. Där var sina ställen där det var på vippen att khan kom upp med sitt tröga bakhjul. Benen var smockfulla av mjölksyra.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen. Lyse på!

Här visslar man iväg mot Järavallen via Välandalen.
Bokis kämpar med att få luft efter avverkat varv på Järavallen!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =