Blixt i nattmörkret!

Bokis & Kicken vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 19 november. Jotack, nu börjar det märkas att det är november. Det var ett fasligt blåsande. Det ven och pep i träden. Ja, vinden höll på att blåsa Bokis cykel av hållaren på bilen. Detta trots att han hade surrat fast den med en ”bläckfisk”. Men lyckligtvis så regnade det inte. Några skvättar hade kommit tidigare under dagen. Men nu var det torrt! I Saxtorp stod Kicken och väntade. Han hade meddelat att om det regnade på tvären så skulle han inte komma. Som tur var så fick han inte den undanflykten, utan fick jaga ut i novembermörkret. Det hade varit lättrampat från Landskrona till Saxtorp. Där spelade ju den nordliga vinden stor roll. Undra hur det blev på returen…

När klockan var en eller två minuter över aderton så rullade man iväg genom Fotbollsgolfsdungen och ut på Stora Byvägen för att ta sig till cerise slingan. Då hördes en bekant röst. Det var Calle Blixt som anslöt. Ut på slingan. Över rötter och gupp. Något stopp blev det då Bokis lyse slocknade och han fick pilla med att koppla den andra lampan som han hade i reserv. Allt rullade annars på bra. Inga incidenter förrän på slutet. Helt plötsligt fann man att man inte längre var på slingan. Tillbaka igen för att försöka hitta slingan igen. Men det är lättare sagt än gjort i nattmörkret. Det blev lite vinglande fram och tillbaka innan Calle fick syn på en pil. Så var man på slingan igen. Det var strax innan den lilla stigen med ”pumptrack” som man kört fel. Men nu hölls ögonen öppna och alerta hela vägen till slut. Där serverades det Elitkakor till alla fyra idoga cyklister.
Kicken passade på att berätta om sin och Kålles eskapader i tisdags. Hur deras träning blivit lite senarelagd för att Kålle skulle gapa stort. Sedan hade regnvädret som var utlovat kommit lite tidigare än förutspått. Som grädde på moset så fick de vända om och ta en längre väg hem i regnet då den tilltänkta vägen var avstängd för broreparation. Men som sagt, det som inte dödar, det härdar!

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling på MTB vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen i Saxtorp. Välkommen att hänga på!

Bokis stretchar och pustar vid Elitkakspausen medan Calle och Kicken löser världsproblemen.
Jodå, det är med Elitkakan som med Tuborg. Den smakar bäst varje gång!
Kvällens runda inklusive irrfärden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − tre =