Även vuxna ska ha hjälm!

Bokis ångar på mot samlingen i Saxtorp.

Söndag 22 november. En skvätt regn i gryningen men sedan blev det riktigt fint. Lite blåsande, men inte något allvarligt för att vara i november. Bokis och Elitaren rullade iväg längs stigar och småvägar till Saxtorp. När de sista hundra metrarna eller två återstod till Fotbollsgolfen så kom Herbert mötande. På samlingsplatsen stod Anna beredd att när som helst trampa på ut i skogen. Så droppade det in allt fler. Kicken, Lövis, Bosse bus och Bonneville! Tjoho, vad kul att det var så många som dök upp! Så blev det lite snack om vart man skulle cykla idag. Några tyckte att det nog var för dyngigt på Järavallen så till sist hamnade man i att det var Saxtorpsskogen som gällde.

Anna ville promt till Järavallen så hon körde dit direkt. Hej hopp ut i skogen då för alla de andra. Men det blev inte många tramptag innan Kicken fick en pinne ”där bak”, som han uttryckte det. Pinne där bak, hur bar du dig åt, undrades det i ledet. Då kröp det fram att det var i bakväxel. Ja det är ju skillnad på bak och bak… Strax efter man kommit ut på cerise slingan så anslöt Kålle! Det var många år sedan han var med. Han grenslade en nyinköpt MTB dagen till ära. Bonneville var inte riktigt i form och hade lite problem att hänga på. Man väntade in flera gånger så att han kunde ansluta. Men på slutet så var han borta.

Rundan gick övrigt utan några större missöden eller incidenter. Den tråkigaste händelsen var när man passerade en äldre dam med hund. Första halvan fick passera innan hon ställde sig mellan två träd och blockerade stigen och omgivningarna. Vad är det för folk, kan man undra. Ett gäng gubbar i pensionsåldern och upp mot 90-årsåldern som alla hälsar glatt med ett hej-hej på dem man möter och passerar. Lämnar utrymme för andra och tar hänsyn. Så blir det besvarat på det sättet?! Vissa människor skulle låsa in sig i garderoben och inte vara ute och kontaminera omgivningarna med sitt surande!

Efter avslutat varv så var det dags för att hiva fram påsen med Elitkakor och bjuda runt. Ja Lövis fick två, han hade ju en tillgodo från förra söndagen. Det konstaterades också att man hade fyllt kvoten för hur många som får samlas vid offentliga sammankomster. En oktett med andra ord. Kicken hade an annan fundering som han formulerade på ett sätt så att det inte går att återge i skrift. Inte om man vill hålla en salongsfähig ton i alla fall. Kicken är inte den som är vulgär i vanliga fall, men denna gången snubblade han på orden.

Idag väntade man lite längre än vanligt för att se om Bonneville skulle dyka upp. Men när man började frysa så rullade man iväg. Lövis var sugen på mer träning och skulle vidare till Järavallen för där är det inte precis några som är ute och går på den slingan. Bosse Bus, Kicken, Kålle och Herbert rullade ut på stigen igen för att ta sig vidare norrut och hemåt, Bokis och Elitaren rullade ut mot Svanabacken-Travbanan. Där såg man Anna komma på returen från sitt varv på Järavallen. Jodå, berättade hon, ett varv hade det blivit men det hade varit lite kletigt. Sedan fortsatte trampade hemåt till duschen och cykeltvätten. På vägen körde man om ett sällskap med vuxna och barn på cykel. Alla barnen hade hjälm, de flesta vuxna också. Men en av mammorna hade bara ett pannaband. Elitaren påpekade för henne att även vuxna ska ha hjälm om man vill att barnen ska ha det. Detta till de andras förtjusning. Det är ledarskapslektion 1A, ska du få någon att följa de regler och uppmaningarna du ger så måste du själv följa dem. Människan i allmänhet är inte speciellt bra på att följa order och uppmaningar, men de är en fena på att härma beteende. Så alla föräldrar (gärna alla andra också) se till att själv ha hjälm när du cyklar. Ingen misstror din förmåga att cykla. Men trafiken nuförtiden har blivit intensivare och farligare. Risken att bli påkörd eller liknande har ökat betydligt. Vill du promt inte ha hjälm, gör då likt vad de som inte bär reflex under mörka delen av dygnet borde göra, anmäla sig till donationsregistret!

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp.

Välkommen att hänga på!

Stopp efter ”llopen” för att vänta in eftersläntarna.
Anna på väg hem efter att ha avverkat sitt varv på Järavallen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =