Inget ”Skånskt väder”!

Kicken och Bokis fipplar till lysena så de blir färdiga för avfärd från Fotbollsgolfen.

Torsdag 26 november. Oj, oj, oj, man blir ju bortskämd med såhär fint novemberväder. Är det månne något slags kompensation för det tråkiga julivädret. Tänk att i slutet av november ha sju åtta grader varmt, näst intill vindstilla och torrt. November är ju den månad som annars är beryktad för det ”Skånska vädret”. Alltså ett sjuh-vetes regnande och blåsande. Regn på tvären, det är ”Skånskt väder” det. Den enda nackdelen man kan hitta med Skåne, eller hur?

Bokis är punktlig som vanligt. Han kom och rullade in på den nylagda singeln och hängde av sin MTB medan Elitaren studsade ut i förrådet och hämtade sin. Iväg mot mötesplatsen i Saxtorp där Kicken stod och väntade. De båda fick en förevisning av Kickens nya kedja och kassett tillsammans med en verbal beskrivning om vedermödorna att få fram och på dem. Så nu skulle han kunna trampa på i skogen och allt skulle gå som smort.

När klockan var aderton slagen så rullade trion ut på stigarna. Man hade bestämt sig för att ta en lugn runda så att Bokis inte skulle vara uppe och studsa på rött. Man får tänka på att det är bara lite drygt tretton år kvar innan han firar tresiffrigt! En riktig kämpe! Den cerise slingan i Saxtorp fick husa denna trion ikväll, som brukligt på torsdagkvällarna. Som vanligt är det ganska öde i skogen på kvällarna. Någon som var ute och gick kunde man skymta ett par gånger. Annars helt öde och stilla. Som vanligt så bjuds det Elitkaka efter avverkat varv. Denna dagen var inte något undantag. Medan kakorna mumsades så kom en annan cyklist på slingan och fortsatte ut igen. Kul att fler använder den!

Så var det dags att rulla hemåt. Kicken norrut mot Landskrona och de båda andra söderut mot Hänkelstorp. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Välkomna!

Kicken hugger in på Elitkakan med ett riktigt lejonhugg.
Bokis pustar efter avverkat varv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + tre =