Lövis, Löv-is & Einbein!

Ja, precis såhär kul har man när man cyklar med Cyklofånarna!

Söndag 29 november. Första advent och passande nog frost på morgonen och faktiskt också några små försynta snöflingor som singlade ner här och var. Men snödjupet gick inte att mät ens i nanometer. Detta även om det låg kvar lite frost här och var. Bokis var på plats punktligt som vanligt. Så iväg mot Saxtorp. Lite kyligt i början men efter ett par tre kilometer så var temperaturen i kroppen ok igen. I Saxtorp så väntade Anna och Herbert. Sedan droppade Kicken in följd av Lövis och hans kompis Einbein. En liten stund senare så sladdade Bosse Bus och Kålle in.

Det konstaterades att det var riktigt Lövisväder idag. Då stod vederbörande som ett frågetecken, men när det förklarades lite tydligare i form av: Löv-is så ramlade tolvskillingen ner… Lövis och Einbein rullade ut först i spåret för att de tänkte trycka på lite extra och ta ett helt varv i Saxtorp innan man rullade över till Järavallen. Övriga spetsade in sig på ”lilla varvet” i Saxtorp och sedan över. Men här gick det fel någon stans. Efter ett tags trampande så kom man på att man (läs Elitaren) hade missat att köra rakt fram vid ”loopen” och istället svängt av som man gör när man tar hela varvet. Skadan fick repareras när man kom upp på Kaninstigen. Här tog man höger för att sedan ta sig över till Järavallen via Svanabacken – travbanan. Där ute på parkeringen vid sjön såg man surgubbens med vita skägget solblekta röda pick-up. Tjena mors, skulle man råka på det vrångbölet denna fina dag? Men lyckligt vis slapp man det!

Ute vid rosa slingans start stannade man till. Så rullade Bosse Bus och Herbert iväg för att ta ett snabbare varv medan Elitaren tog hand om de andra gubbarna för att ta en ”gubbarunda”. Det var många människor ute idag. Som vanligt när det är fint väder. Det var både folk till fots såväl som på cykel. Det var fint underlag på slingan idag. Det ahr inte regnat något speciellt den senaste tiden. Så ovanligt torrt. Visst är där rötter i dagern, bitvis ganska många. Men kör man MTB så gör man. Det är bara Kicken som har synpunkter på dem, alla andra tar med dem i beräkningen.

Bokis var pigg idag och hänge med bra. Såklart var det fixat så att bromsen inte låg på där bak. Då blir det ju ganska mer lättrampat! Varvet avverkades utan några skandaler eller större incidenter. Precis efter Golfbanan på hemvägen så kom Lövis och Einbein ikapp. Perfekt timing alltså inför Grande Finale med Elitkaksutdelning! Dock saknades Bosse Bus och Herbert. Men efter någon minut så kom de båda vinglande till utdelningen. De hade tagit en liten extrarunda för att håla värmen. Medan Elitaren bjöd runt på sina kakor så dukade Kicken upp lussebullar på bordet. Är det advent så är det! Lövis och Einbein gav sig sedan ut på ett varv till medan de övriga vände hemåt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Välkomna!

Elitkakspaus efter avverkad rosa slinga!
Kicken bullar upp(!) bullar efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =