Halvannat sekel tillsammans!

Bokis framme vid samlingen i ”snöyran”.

Torsdag 3 december. Jo, nog märks det att vi kommit in i december. Temperaturen har fallit ner till tiondelar över nollan. Lagom till att det var dags att börja göra sig i ordning för kvällens cykling så var det vitt på marken och fler flingor som singlade ner. Hu jeda mig, inte det roligaste vädret. Men å andra sidan har vi faktiskt haft fint väder när vi cyklat under året hittills. Skitvädret har bara busat med oss någon enstaka gång. Jo, Bokis frustade också över vädret. Men det hjälper ju inte utan bara upp i sadeln och trampa iväg till samlingen i Saxtorp. Kicken hade meddelat att han inte kom då hans MTB var hos doktorn för att få ordning på växlarna… (Vem vet, det kanske var en ursäkt för vädret. Kicken är ju ordförande i solskencyklisternas förbund).

Som väntat var det väldigt tomt och öde vid Fotbollsgolfen. Då man var i god tid så rullade man ut på ett litet varv runt i dungen vid Fotbollsgolfen. Ett lugnt varv tar ungefär fem minuter. Tillbaka igen så var det fortfarande väldigt tomt och öde.  Ytterligare några minuter så hade klockan slagit aderton-noll-noll. Dags att rulla iväg. Ut på cerise slingan. Där tog det inte så lång tid innan man såg ett par ljus som rullade runt i skogen Strax kom det två MTB:are tillmötes. Skoj, då var inte gubbarna alldeles ensamma. Ett par yngre var nu siktade. Yngre, ja för Bokis och Elitarens sammanlagda ålder fyller halvannat sekel, etthundrafemtio år. Hyggligt respektingivande, eller hur.

I lite lagom gubbatempo rullade man runt. Stigen var lätt att hålla koll på idag. I spåret låg inte snön kvar men väl på gräs och örter vid sidorna. Så håll fokus på det mörka strecket och följ det. Lite senare så korsades vägarna igen med de båda andra cyklisterna. Därefter så blev det mörkt, tyst och öde i skogen. Efter avverkat varv så stannade man för Elitkakspaus. Jajamensan, nybakade då den förra omgången Elitkakor tagit slut i söndags. Det var gott att få något i magen. Hade man sedan dessutom haft lite värme att skicka ner till tårna så hade det varit riktigt kalas. Stortårna började bli riktigt kalla, nästan domnade. Detta trots tjocka skoöverdrag och plats att vifta med tårna i skorna.

Nästa träning på söndag i Saxtorp kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Välkommen!

Yes, lite påfyllnad av depåerna efter avverkat varv.
Snöslask och dyngig cykel.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tio =