”Du slog min hund!”

Kicken tog ett extra varv när han anlände till träningen. Det var för att det skulle se snabbt ut på bild i alla fall när han cyklade…

Söndag 6 december. Ännu en fin dag. Blå himmel, 6-7 grader varmt och nästan inte någon vid. Mycket bra omständigheter för att vara i början av december. Bokis kom i tid som vanligt. Dock hade han tappat bort ena handsken någon stans på vägen. Som tur var så hade Elitaren en extra uppsättning handskar att låna ut så man kunde ge sig iväg till Saxtorp utan att frysa fingrarna av sig. I Saxtorp så stod Anna och Herbert väntande. Strax så kom en glad Kicken på sin nyservade cykel. När han såg att Elitaren hade kameran framme så hojtade han: ”Jag tar ett varv till så att jag ser snabb ut på bild!” Strax efter kom även Kålle medan Lövis svängde in på parkeringen med cykeln där bak.

När klockan var några minuter över tio så rullade man iväg ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen. Ja inte Anna förstås. Hon var så ivrig att komma iväg ut på Järavallen så hon satte kosan dit direkt. Man slogs av hur många sura människor som var ute denna dag. De tre första man råkade på i Saxtorpsskogen var sura och besvarade inte cyklisterna glada hej-hej. Konstigt att folk ska lägga så mycket energi på surande. Alltid när vi cyklar så visar vi hänsyn, lämnar plats, slår av på farten och signalerar med ett pling. Det vore ju trevligt att få motsvarande bemötande tillbaka… Vid stora sjön så passerade man en gubbe med en liten Skokrämshund. Sur såg han ut och varesig han eller hunden gjorde det minsta för att underlätta en passage. Bokis hade då fått en kvist i bakväxeln. Denna kvist touchade hunden varpå den vrånge ägaren hojtade: ”Du slog min hund!” Ja herre jeses vilka vrångbölen… Inte blev det bättre när man rullade över bron. Där kom ett gäng på ett tiotal kvinnor mötande. Som vanligt, slår av på farten, går ut till sidan för att lämna plats och så det glada hej-hej:et. Till svar sura miner och arga blickar… Men nog nu om alla surgurkor på två ben.

Nu är de fångade på bild tillsammans. De båda medlemmarna i Solskenscyklisterna. Alltså de som är lite känsliga för vind, regn och annat som kan krydda tillvaron för en cyklist.

Det var så klart gott om folk i skogen idag. OK Silva hade sin Advent orient, så en och annan orienterare var ute och sprang i terrängen också. Allt fler cyklister blir det. Extra kul var det att se flera knattar som var ute på slingan med sina pappor. Kul att se att det fins framtida cykellöften som håller på att spira. Lövis och Herbert rullade iväg först för att hålla lite högre fart. Lövis hade lovat att Herbert skulle ha samma färg i huvudet som på jackan, knallröd alltså. Efter de båda snabba så rullade Elitaren, Kicken, Bokis och Kålle ut i lite mer lagom gubbafart. Ett par cyklister hann ikapp under rundan och körde förbi. Annars var det denna klungan som körde förbi ett antal knattar med pappor på slingan. Slingan börjar bli sliten. Gott om rötter i dagern som det går lätt att slira och halka på. Men varvet gick bra utan några nämnvärda incidenter. Tillbaka vid starten så satt Herbert och väntade vid pick-nickbordet. Efter en liten stund kom även Lövis tillsammans med Anna.
Jodå, berättade Lövis. Herbert hade haft samma färg på ansiktet som jackan efter fullbordat varv. Han hade inte velat följa med ut på en liten extrarunda i väntan på att Elitkakorna skulle anlända. Elitkakorna bjöds laget runt och när alla hade ätit upp så rullade man iväg hemåt. Bokis och Elitaren mot Hänkelstorp medan alla de andra siktade norrut för att komma hem. På bron så råkade man på Vasa som var ute och sprang med stavar. Lite kompletterande vinterträning till sommartidens tempocykling. En kort pratstund innan Bokis och Elitaren tog sig vidare via kohagen-mossen till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna! Det är gratis och ingen föranmälan behövs!

En jätteglad Lövis hugger in på Elitkakan!
Här kommer Vasa kutande med sina stavar,
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =