Man anade ugglor i mossen!

När Bokis & Elitaren hade rullat ett litet varv i dungen så hade Herbert hunnit dyka upp till start.

Torsdag 10 december. Självaste Nobeldagen. Men Nobelmiddagen är ju inställd i år men dock inte Cyklofånarnas träning. På Nobelmiddagen så serveras det fantastiska läckerheter. Cyklofånarna kan inte mäta sig med detta. Men hur som helst så går inte Elitkakorna av för hacker heller. Dessutom blev de serverade ikväll!
När  Bokis och Elitaren ankom Saxtorp i kvällens lätta snöslask så var det alldeles tomt och öde. Då de var i god tid så tog man ett varv runt på stigarna i den dungen. Tillbaka igen så stod Herbert där och väntade med en lysande takgök på huvudet. Kul att han skaffat sig lite mörkerutrustning. Strax efter kom det två till cyklande. Det hördes på långt håll när de pratade så det var inte något tvivel om att det var Kicken & Kålle.

När klockan hade passerat aderton noll-noll så rullade man ut på ett varv i Saxtorpsskogen. Det var väldigt tomt och öde. En löpare såg man till på hela rundan annars var det bara en uggla som hoade. Kattuggla, konstaterade Cyklofånarnas fågelexpert Kicken. Hooo-hooo lät den igen. Det är lite häftigt att höra ugglor. Vid ett tidigare tillfälle hade en uggla flugit lågt över Elitarens huvud i ljuskäglan för att snabbt och ljudlöst sedan försvinna in i mörkret när lampans ljus inte räckte längre. En naturupplevelse som ger ståpäls!

Annars var det inte något speciellt so hände förutom att Bokis gjorde en riktig vurpa. Cykeln stegrade sig och kastade av ryttaren som om det vore rodeo. Bokis hamnade på rygg. Men klarade sig utan några skador som tur var. Efter avslutat varv så plockades Elitkakorna fram och bjöds runt. Medan godsakerna åts så berättade Kicken om en incident som han och Bosse Bus varit ute för härom dagen. De hade cyklat på en gång & cykelstig där ett äldre par gått med stavar. De hade plingat och de båda stavgångarna hade vänt sig om och tittat för att sedan fortsätt i bredd och ta upp hela gång/cykelbanan. Framme vid paret hade man fått stanna då de inte ville släppa förbi. Då hade man påtalat att det var en gång/cykelbana och att man ska ta hänsyn till varandra. Att det inte är rätt att bara vilja blockera för cyklar. ”Det var inte jag” hade gubben pipit lite försiktigt… Hur det sedan gick för gubben förtäljer inte historien då de hade cyklat iväg när de väl kom förbi.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen. Då det är lucia, så kom gärna med ljuskrona på hjälmen!

Kicken var snabb idag också. Det syns på den oskarpa bilden.
Nej, ingen Nobelmiddag men var sin Elitkaka fick man i alla fall!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + åtta =