Fars Dagcykling i hästväg!

Anna, Bokis & Kicken vid samlingen.

Söndag 8 november. Alltså en kombinerad Fars- och cykeldag som kryddades av sista etappen i La Vuelta! Solen lyste över alla farsor. Jättefint väder, vindstilla och sol. Det var så att man blev bländad av ljuset. Det är man inte van vid såhär års! Bokis kom punktligt i vanlig ordning. Tillsammans med Elitaren så rullade han till Saxtorp där Anna väntade. Strax kom även Kicken och Bosse Bus. Så rullade det in det ena hästekipaget efter det andra. Kicken blev alldeles lyrisk och tog sig skyndsamt fram till den ena Hästtransporten oh bjöd in sig själv så att han fick prata med Frieserkorsningen som stod där. Elitaren uppmanade hästen till att bita i handen när Kicken klappade mulen. Men kicken såg väl lite förskräcklig ut, så hästen vågade inte….

Så rullade man ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man drog sig över till Järavallen. Ja, inte Anna, hon rullade direkt ut till Järavallen. Där dög det minsann inte med något gubbatempo. Nej, snabbare skulle det gå! Via Välandalen och sjöarna tog man sig sedan över till Järavallen och rosa slingan. Kompisen med det vita skägget, Lars-Johnny, skymtades vid sjöarna. Nu var det ett avstånd emellan så det var inte någon som blev kullslagen av honom idag. Skönt. Vid starten så kryllade det av folk. Både cyklister och vandrare, småbarn hundar och hela faderullan. Kicken slog sig i slang med en schnauzer. Inte så konstigt. Ser man de båda framifrån är de väldigt lika. Samma mustasch!

Så rullade man ut på slingan. Bosse Bus först så att han kunde elda på. Sedan Elitaren, Kicken och Bokis. Det hade torkat upp bra efter det myckna regnandet tidigare. Någon enstaka dyngpöl att plöja igenom, annars hyggligt torrt. Järavallen är mycket mer teknisk och krävande än Saxtorpsskogen. Vissa passager är så trixiga att om man inte kommer rätt i dem så är stoppet ett faktum. Men det gick ganska bra. Kicken gjorde något försök till konstvurpa där han landade med magen på sadeln. I övrigt så rullade det på skapligt.

Efter avslutat varv så prasslade Elitaren upp påsen med Elitkakor och bjöd runt så att alla fick lite extra energi till hemfärden. Bosse Bus och Kicken rullade över Bron tillsammans med Bokis oh Elitaren innan de svängde norrut mot Landskrona. De andra båda rullade igenom mossen till Ålstorp för att sedan ta sig till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken kunde inte bärga sig, utan var tvungen att gå och hälsa på hästen.
Välanbäcken passeras.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =