Han kom iförd Borats badbrallor!

Anna lyser upp tillvaron för Kicken och Bokis.

Torsdag 5 november. Regnandet har tagit en liten paus, men västanvinden var frisk. Åtta till tio m/s enligt uppgift från Punkan. Ja Punkan som dök upp idag. Raffigare klädd än någonsin. Borats badbrallor i reflexmaterial?! När chocken lagt sig så kunde han berätta att det var en praktisk reflexväst från IKEA med en ficka på magen där man kunde ha mobilen. Det var inte bara Punkan som berikade stammisarna, dvs Bokis, Kicken och Elitaren. Anna dök upp liksom Calle Blixt.

Lite småprat fram tills att klockan passerat det magiska aderton då man klickade i pedalerna och rullade ut i skogen. Beckmörkt så det är tur att alla har ordntligt lyse. Ja till och med Kicken som länge hållit på att experimentera för att försöka kräma ut mer kräm av de gamla batterierna. Men nu hade de somnat in för gott och på cykeln satt en splitter ny lampa från Jula. Favoritsupplyern, Kjell & Co, har ju slutat sälja dem. Men Jula har tydligen tagit upp den fallna manteln. 499 spänn för en bra lampa på 1600 lumen känn som ett bara köp. Det har varit ett bra köp tidigare så då är det så även nu, med största sannolikhet.

Som sagt så brakade man ut på slingan i Saxtorpsskogen. Nu har det torkat upp bra då det inte har regnat något speciellt de senaste dagarna, men väl blåst vilket hjälper till med upptorkandet. Ett pärlband av cykellyse ringlade sig igenom skogen på stigarna. Det kanske kunde uppfattas som en upplyst Kinesisk drake som kom där för betraktare på avstånd. Men det fanns inte så många betraktare i skogen denna kväll. Ett ekipage som var ute och vallade en häst vid dagiset på Scoutvägen oc ett par som vallade hund vid ”spurtbacken”. Annars var det alldeles tomt och öde.

Turen gick i ett skapligt tempo. Lite högre än vanligt men alla kunde hänga på utan att bli avhängd. När varvet var avverkat så hivade Elitaren fram påsen med Elitkakor och bjöd runt. Som vanligt så fortsatte småpratet och ljuget från samlingen. Nu kände sig alla nöjda med kvällens insats. Punkan och kicken skulle till Landskrona, Anna till Häljarp och de övriga tre till Ålstorp och Hänkelstorp.

Näst träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp, MTB. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitkakspaus efter avverkat varv.
Här ser vi ”Borats” självlysande badbrallor på Punkan!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tio =