Lövis fick permis!

Årets första mörkercykling firade vädergudarna med snöblask…

Torsdag 7 januari. Årets första mörkerträning. Detta firade vädergudarna med att skicka in en front med snöslask och en sakta sjunkande temperatur. Lite vitt på marken här och där. Men mest slask. Bokis kom prydligt, precis som vanligt. Han undrade dock vad det var för väder. Men det gäller ju bara att komma igång så får man upp värmen. Sedan rullar det på. Precis så blev det. Bokis och Elitaren rullade iväg till Saxtorp och parkeringen vid Fotbollsgolfen. Där stod Kicken och Flärpen väntande. Strax så kom det en vit VW Passat in på gruset med ett uppställ. Det var Lövis som fått permission en torsdagskväll!

När klockan var aderton slagen så var det bara till att rulla ut på cerise slingan. Jotack, slirigt och kletigt var det. Rötterna var som vanligt lömskt hala. Men som tur var så hände det inte några incidenter som var någonting. Visst blev det ett och annat kast hit eller dit. Men inte värre än att de kunde pareras. Allvarligaste incidenten inträffade för Bokis. Hans lyse slocknade. Som tur var så gick det lätt att åtgärda. Det var kabeln som hoppat loss. Han hade nog inte fått tryckt i den riktigt från början. Men nu tjongade han dit den så att den höll resten av kvällen utan mankemang.

Inte en kotte såg man i skogen denna kväll. Man måste tydligen vara riktigt cykelentusiast för att ge sig ut. Varvet avverkades och avslutades med Elitkaka. Lövis och Flärpen var inte nöjda så att när Kicken, Bokis och Elitaren rullade hemåt så jagade de ut på ett varv till. Då var det nog inte gubbatempo som under det första varvet.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada välkomna!

Flärpen, Kicken och Bokis vid samlingen.
Flärpen och Lövis laddade med Elitkaka innan de jagade ut på ett extra varv!
Kvällens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − nio =