Bananis återkomst!

Pia anländer till träningen.

Söndag 3 Januari. Årspremiär för cykelträning. Detta firade vädergudarna med att sända upp en strålande sol på en blå himmel. Allt emellanåt i alla fall. Starkt ljus i ögonen och så hade man inte fått på solbrillorna. Men det är väl inte något att gnälla över. Solen är välkommen. Det var längesedan den setts till. I detta ljusa, men kalla väder så trampade Bokis & Elitaren iväg till Saxtorp. Där var man i god tid så det var inte någon där. Ut på ett varv runt i dungen där Fotbollsgolfen ligger. Tillbaka igen så stod Kicken och Flärpen där. Flärpen hade sin cykel upp-och-ned? Var det månne något tekniskt fel? Nej, på frågan om det så blev svaret att han gjort så för att det var inte något stöd på cykeln. Upp-och-ned så står den däremot stabilt. Så rullade Pia in. Strax efter så var det Kålles och Bosse Bus tur att göra entré. Med sitt vanligs fyrhjulsuppställ svängde Lövis in med cykeln därbak. Sekunderna efteråt så svängde det in en okänd Dacia med en grön heldämpad MTB där bak. Vem kunde detta vara då? Men se på f-n, var det inte självaste Banani! Det var flera år sedan han visade sig förra gången. Direkt från Metropolen Eslöv anlände han alltså till Saxtorp för att vara med på söndagsträningen.

I vanlig ordning så rullade man ut på ett litet varv i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen och den rosa slingan. Som vanligt när det är fint väder så var det många människor ute. Både med och utan hundar. Några hade inte sin hund kopplad och heller inte någon apell på densamma. Detta resulterade i att hunden började jaga cyklisterna medan matt stod där och skrek. Och detta till minimal nytta. Det hjälper inte med att skrika på hunden för att man inte har tränat den. En kik i spegeln så ser vederbörande vem det är som har ansvaret. Börja där innan rösten höjs mot någon annan…

Framme vid rosa slingan så pep Lövis, Flärpen, Pia och Banani ut i ett hiskeligt tempo. Strax efter så rullade Bosse Bus ut. Elitaren anförde sedan Kicken och Bokis i lite lagom gubbatempo. Det var lite kletigt på banan. Ändå så har det torkat upp en hel del. Så lite ”Mormors lilla kråka” blev det. Ni vet den där som än slank hit och dit för att sedan åka ner i diket. Några stopp och ett par mindre vurpor. Annars så rullade det på som det borde.

Vid Lithorinavallen så kom Lövis mötande. An var lite bekymrad och undrade vart ”koktrossen” blivit av. Han var lite småhungrig och ville leta reda på Elitkakorna. Tillbaka vid starten igen så delades det ut kakor till alla. Pia hade redan vänt hemåt och Kålle hade valt att köra till Center Syd för att hämta ett paket istället för att trampa runt i leran. Han hade flytet att komma tillbaka precis när godispåsen kommit fram.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Välkomna alla glada!

En strålande glad Banani flankerad av Bosse Bus och Pia.
En unik bild såhär års. Skuggor från cyklar och cyklister. Solen var framme!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − tio =