Låt det vara måtta på nostalgin!

Landskronagubbarna, Bosse Bus och Kicken anländer till träningen.

Torsdag 31 december. Självaste nyårsafton. Den sista skälvande dagen av detta underliga år. Imorgon skriver vi 2021 med en hopp om en ljusning, vilket det verkar att bli. Vaccinering har börjat, om än i liten skala. Vaccinerad eller inte så kan man ju cykla. Man är utomhus och håller avstånd till varandra. Bokis anlände i tid som vanligt och sedan kunde man rulla till Saxtorp via stigar och småvägar. Precis när man kom uppför Svanabacken så kom det en liten cykelklunga där med bland annat Hillis och White Lady. Gott Nytt År utväxlades mellan de två klungorna och så fortsatte man på var sitt håll. Vid Fotbollsgolfen stod Anna och väntade på sin vanliga plats. Strax så kom även syster Pia och så Landskronagubbarna Bosse Bus och Kicken, Flärpen och sist med ett fyrhjulsuppställ på Passaten, Lövis.

Man kom överens om att hålla sig i Saxtorpsskogen. Järavallen var för dyngig och kletig för Kicken. Så ut på cerise slingan. Ja alla utom Anna. Hon var inte rädd för Järavallskletet. Så hon pep direkt iväg till Järavallen medan den kvarvarande septetten rullade runt sitt varv i Saxtorpsskogen. Det var många som promenerade idag. Både med och utan hund. En av dessa var Andora som man råkade på när man kom upp på Kaninstigen första gången. Allt rullade på bra. Visst sög underlaget tag allt emellanåt. Tung bana får man säga. Men inga vurpor eller andra incidenter trots det var ordentligt kletigt på sina ställen.

En sak som man märker är att det man fick lära sig som liten att gå till vänster och köra/cykla till höger verkar vara bortglömt. Detta gör att det kan bli lite förvirrat ibland. I värsta fall kan det leda till incidenter och i allra värsta fall olyckor. Så alla fotgängare: Gå på vänstra sidan, även på gång/cykelbanor och alla cyklister håll till höger, det har vi gjort sedan 1967. Men för fotgängaren är det vänstertrafik. Det var innan 1967 som fotgängare hade högertrfik. Så låt det vara ordentlig måtta på nostalgin och gå till vänster!

Nästa träning som blir 2021 års första är kl 10.00 på söndag. Samling som vanligt vid fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Välkomna till ett nytt fint cykelår!

Flärpen, Anna och Bokis.
Lövis var pigg i benen. Så när alla andra vände hemåt drog han ut för ett varv på Järavallen.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + elva =