Kicken raggade i skogen!

Här kommer skogsraggaren i rgnjackan, Kicken, insladdande på parkeringen vid Fotbollsgolfen.

Söndag 27 december. Nu sjunger 2020 verkligen på sista versen. Några dagar till, sedan skriver vi 2021! Det var slut på det still vädret. Vindar i bortåt kulingstyrka var förhärskande. Temperaturen tre-fyra grader plus. Men känslan i vinden var lika många grader minus. Det var bara att klä sig efter detta. Elitaren fick inviga sina nya Enduro-bibs. Nyinköpta hos Cykelhandlaren i Lödde. De gama hade verkligen förlorat formen. Efter sista cyklingen med dem så hängde grenen vid knävecken. Då äntligen gick det upp för Elitaren att han inte kunde snåla längre utan åkte till Cykelhandlaren och inhandlade ett par nya så de gamla kunde gå till återvinning. Det är väl helt ok om de varit flitigt använda i femtontalet år att de nu fick pensioneras.

Bokis var redo i tid, precis som vanligt. Så han och Elitaren rullade till Saxtorp där Anna stod och väntade. Man pratade lite om huruvida Kicken skulle komma eller inte. Han hade varit lite rädd för regn och han hade inte kommit i god tid som vanligt. Så honom kunde man nog inte räkna med… Men så dök han upp i sin gula regnjacka som han sedan fick ta av sig för att inte bli alldeles för varm. Flärpen och Bosse Bus  dök också upp. Idag var folk inte så väldigt sugna på Järavallen av någon anledning så man beslöt sig för att dra ett varv i Saxtorpsskogen på den cerise slingan. Ja, inte Anna förstås. Hon pep iväg som en vessla mot Järavallen. Kvar blev då en gubbakvintett som drog ut i Saxtorpsskogen.

Det måste väl vara julmaten som gjorde att många var ute och rastade sina hundar i skogen. Normalt när det är kallt och blåsigt så är det bara några enstaka som man ser till i skogen. Men idag så nästan kryllade det av folk. Ett par damer som var ute och rastade sina hundar på Kaninstigen råkade man på några gånger. Först när man svängde ner mot ”crossbanan” från kaninstigen. Sedan när man kom upp på Kaninstigen igen. Damerna väckte Kickens intresse för när man kom upp på Kaninstigen igen hade inte damerna hunnit dit, så han föreslog att man skulle vänta in dem. Nä, nä, nä inga raggarfasoner här inte, tyckte övriga och trampade vidare.

Varvet avverkades utan några incidenter eller tillbud. Inga surgurkor heller träffade man på utan alla var glada, trevliga och besvarade hälsningarna. När varvet var avverkat så hivade Elitaren fram sina nybakade Elitkakor och bjöd runt. ”Har du bara ätit Elitkakor till frukost” undrade Kicken och menade att det gått ovanligt snabbt idag. Jo, så var det nog att det gått snabbare idag än annars. Men inte några Elitkakor till frukost, för då hade det sannolikt gått ännu snabbare.

Nästa träning blir också årets sista på torsdag kl 10.00. Självaste Nyårsafton. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen Saxtorp. Välkomna alla glada cyklister att hänga på!

Bokis & Anna vid samlingen.
Flärpen hade trotsat den friska motvinden och anlände i god tid till träningen.
Bosse Bus svänger in på parkeringen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =