Bosse Bus tog sig en lur på Järavallen!

Kicken och Flärpen susar in på parkeringen vid Fotbollsgolfen.

Söndag 20 december. Årets näst mörkaste dag? Imorgon måndag är det vintersolståndet och årets mörkaste dag. Sen börjar ljuset så sakteliga återvända igen, som tur är. Vädret var det inte något att klaga på. Mer eller mindre vindstilla och inget regn. Jovisst fanns solen där, men tyvärr bakom molnen. Den sydliga vinden hissade upp temperaturen till sju plusgrader. Inte illa för att vara dagarna innan jul. Bokis kom punktligt som vanligt. Dagen till ära så hade han knåpat hop en flärp, en så kallad ”Ass saver” av en stump aluminiumplåt som han sedan lackat svart. Den var så snyggt gjord att man kunde förledas tro att den var inköpt i någon finare cykelboutique! Snyggt hantverk, Bokis!

I Saxtorp stod Anna och väntade. Strax så kom även Flärpen och Kicken insusande. Efterhand så fylldes det på med Lövis & Kålle. När klockan var slagen rullade man ut på ”Lilla varvet” i Saxtorpsskogen. Precis när man skulle svänga in på slingan från Stora Byvägen så kom Bosse Bus, som höll på att gnugga ögonen ur ögonen efter sovmorgonen? Lite blött var det så klart i skogen. Men det kunde inte på långa vägar när mäta sig med torsdagens blask. Över mot Järavallen för att ta en runda på Rosa slingan. Som vanligt när det är fint väder är det många som är ute och går. Skillnad mot när det regnar och blåser, då är man oftast mer eller mindre ensam i skogen.

Lövis och Flärpen rullade ut först. Som vanligt lovade Lövis att Flärpen skulle få den högröda färgen i ansiktet. Efter rullade de övriga på ett led. Här var det lite klistrigare än i Saxtorpsskogen men ändå inte värre än att det gick att styra. Vid tillfällen då det regnat mycket så kan det bli så mycket gegga att det inte går att styra. Men idag var det inga problem att hålla sig på det spåret som man valt. Enda stället som var tuffare var ”Rotbacken”. Ett stup ner och en tvär högersväng innan det bär uppåt igen. I svängen var det mycket gegga så det var svårt att ha farten med sig. Därför var det heller inte någon som fixade den utan att få stopp. ”Rotbacken” är den tuffaste passagen numera. Den har blivit tuffare ju mer den har eroderat och rötterna blivit frilagda. Elitaren stannade till för att vänta in så att alla kom med. Då passade Bosse Bus och Kålle på att smita förbi. Kicken gjorde en så kallad ”Batangis” (vurpa) men kom upp igen efter en liten stund. Så vidare mot åsen där man kör upp och ner för ett antal gånger. Här kom Bosse Bus mötande med tosingablicken i ögonen. Han hade tappat sin telefon! Efter bara några meter så fann Kålle telefonen. Ett antal höga rop så förstod Bosse Bus att luren var återfunnen och han gjorde ett lappkast för att jag ifatt igen och kunde snart stoppa ner telefonen i fickan igen.

Efter åsen är där inga svårare passager sedan ”Mördarbacken eroderats ner och är inte längre så brant och hög som tidigare. Tillbaka vid starten så var det dags att avnjuta Elitkakorna. Då var det en liten knatte som tillsammans med sin pappa jagade ut i spåret. Knattens ben gick som trumpinnar och i god fart försvann han och pappan ut i skogen. Så var det dags att runda av och rulla hemåt. Bokis & Elitaren mot Hänkelstorp.

Nästa torsdag är det Julafton och Elitaren har fått kasernförbud. Kicken funderade på att göra en traditionsenligt Julcykling över Rönneberga kl 10.00. Annars är nästa träning nästa söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Samling innan start på Järavallen.
Här ser vi den lille knatten när han susar ut i spåret!
Bokis blanka, fina ”flärp”!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + tjugo =