Energiska Cyklofånar i dynga!

Flärpen väntade vid Fotbollsgolfen när Elitaren anlände.

Torsdag 17 december. Ett stilla regn hade fallit hela dagen. Inga mängder, en handfull millimetrar inte mer. Kicken var väldigt bekymrad. Vatten uppifrån, det sätter hela cykeltillvaron i gungning. Nej, meddelade han, han skulle vara hemma och skära frikostiga skivor av den nygriljerade julskinkan och hoppa cyklingen. Ja, ja, är man ömtålig så är man… Bokis ringde och var tveksam till cykling han också så han beslöt sig att stanna hemma. Ska man snart fylla 87 så må det väl vara vinkat. Elitaren där emot skulle ut på en runda. Så hop i trikåerna och iväg mot Saxtorp. Där stod Flärpen och väntade. Precis som radarbilden på DMI hade förutspått så hade  det lilla stilla regn dragit bort. Kanske skulle det komma någon droppe till lagom till varvet var avverkat. Men det var inte säkert.
Flärpen och Elitaren rullade ut på en runda i Saxtorpsskogen. Det var väldigt öde, som det brukar när det regnar eller nyligen så har gjort. Några ljus syntes till vilket senare visade sig vara orienterare som letade sig runt i skogen. Ja och så någon hundrastare också. Visst var det lite kletigt i skogen. Men det har varit andra tillfällen då det har varit betydligt värre. Så i god fart trampade man runt varvet utan några egentliga incidenter. Visst blev det något kanande på någon rot. Men inte något som var tillräckligt för att skriva hem om.
Prickiga av kletet stannade man till efter varvet och blev utspisade med Elitkakor. Den kakan satt som en smäck. Lite extra kraft och energi till hemfärden. Flärpen mot Asmundtorp och Elitaren till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Välkomna!

Imma på linsen så det syns inte hur prickig Flärpen var efter avverkat varv.
Men på Flärpens MTB så synds det bra att den blir föremål för en ordentlig tvätt.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 10 =