Cyklofånarna på lodjurssafari!

Lövis sladdar in med Passaten på parkeringen.

Söndag 10 januari. Vintern börjar smyga sig på. Lite försiktigt tassande avancerar den. Lite vitt kvar på marken och en temperatur på nollan ungefär. Lite regn eller snö var utlovat att dra in under dagen. Men det så ut till att komma först bortåt eftermiddagen. Solen lyste över Bokis när han anlände till Elitaren. Det är ju inte varje dag man kan se skuggor och solens varmgula strålar. Men idag var en sådan dag! Det var bäst att vara lite försiktigt på asfaltvägarna. Där kunde det ligga is efter att snön smält och sedan vattnet frusit till. Lite lömskt då man inte alltid upptäcker det så lätt. Inte förrän det är försent… Men som tur var så rullade det på bra utan tillbud. Framme vid Fotbollsgolfen så var det alldeles tomt och öde. Då man i sedvanlig ordning var i god tid så tog man en runda runt i dungen. Tillbaka igen så kom Pia rullande och strax efter kom Lövis insladdande med Passaten. Då dör det upp tre figurer på Hagensvägen. Det var Flärpen, Kålle och Kicken som rullade in. Att Bosse Bus inte skulle komma hade man förstått när Bokis och Elitaren svängde uppför Svanabacken så hade Bosse Bus kommit rullande på landsvägscykel och vinkat glatt. Så dök det upp en svart Volvo med cykel där bak. Nä, dra på trissor, var det inte Gullponken som vaknat. Det var ju en gyllene Orbea på cykelhållaren. Nu när både Lövis och Gullponken är här så måste det väl nästan vara  folktomt i Teckomatorp…

Som vanligt var det lite snack. Elitaren kunde berätta att ett lodjur hade iakttagits en km eller så öster om Saxtorp vid lunchtid igår, lördag. Så det var till för alla att hålla ögonen öppna. Tidigare rapporter berättade om att katten även synts till i Saxtorpsskogen någon dag innan. Dessutom är där även varg i faggorna. Det fanns alltså alla förutsättningar för att det skulle bli en spännande safari idag. Men man upptäcker inte så mycket om man står på en parkering och pratar. Så hej, iväg ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen via Välandalen. Som vanligt så spritter det i benen på Lövis. Så när man kom ut på ängen vid lilla sjön så trampade hann iväg och lade sig först med en skaplig lucka till de övriga. Såklart ville han ta det första bergspriset som går upp mot gångbron. Innan man kom fram till rosa slingans start så hade han även tagit en sväng ner om dödsstupet.

En liten paus/samling innan det var dags att ta sig an rosa slingan. Lövis och flärpen först följda av Pia och Gullponken sedan rullade de fyra i gubbagruppen ut i ett lite lugnare tempo. Det hade torkat upp hyggligt. Såklart var det lite kletigt på sina ställen, men inte alls så som det var befarat. Efter Dödsstupet så stannade Elitaren till för att vänta in Kicken och Bokis. Då passade Kålle på att sticka iväg och lämna de övriga tre som sedan fortsatte i sitt tempo. Det var kul att se att där var mist två pappor som var ute med sina runt sju år gamla söner på banan. De tog såklart lätt spår så gubbarna kom i kapp dem ett par gånger. Men kul att se knattarna ta sig an slingan. Den bjuder ju på lite motstånd både här och där, även om man väljer lätt spår.

Allt rullade på bra. Inga vurpor eller andra missöden. Tillbaka vid starten så stod de andra och väntade utom Pia som dragit hem direkt. Kicken berättade då att han fått veta att Nestorn , som har fått covid-19, ligger i respirator och att läget inte är stabilt… Vi skickar alla tankar och styrka till honom, denna cykel- & Bingolottolegend.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada välkomna!

Kålle, Kicken och Flärpen kom i grupp till träningen.
Elitkakspaus på Järavallen
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 15 =