Lille julafton: Fyra tomtar i skogen!

Här kommer Kicken vinglande med sina nypålagda dubbidoo-däck!

Torsdag 23 december. Självaste lille julafton. Träningen var lagd till normal söndagstid, 10:00. För på kvällen så är det ju uppesittarkväll, skinkgratinering, brunkålsstök och annat. Så det var bäst att passa på tidigare på dagen. Motion kan man knappast få förmycket av innan jul. Julbordet som brukar dukas fram är väl mer av asatidens midvinterblot än en kristen högtid. Ett fasligt frossande och ätande där alla och en var blir klotrunda och stinna. Därför är det bäst att satsa hårt och riva av en bra träningsrunda. Lite snö hade kommit men det mesta hade töat bort igen, som vanligt. Precis när Elitaren kom till samlingen vid Fotbollsgolfen så kom det en svart VW Passat med en MTB där bak. Nesor(!) som dök upp igen efter ett långt uppehåll. Jättekul! Strax kom även Kicken vinglande med sina nypålagda dubbidoo-däck, tätt följd av Kålle som slirade in med vanliga däck. Efter lite överläggning så kom man fram till att köra en söndagsrunda även om det bara var torsdag idag. Fast egentligen räknas väl denna torsdagen som lördag eftersom morgondagens fredag räknas som söndag…?

Avfärd mot lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen. Det var förvånansvärt få människor ute i det fina vädret. Man mötte bara någon enstaka på hela vägen ut till Järavallen. Där var det så tomt och öde så att dess like aldrig tidigare hade skådats. En kort paus innan det var dags att rulla iväg ut på rosa slingan. Nesor först sedan Kålle följd av Elitaren och där bakom Kicken. På de få ställen där det låg lite snö så kunde man se att Cyklofånarna var de första cyklisterna efter det tidigare snöfallet som körde på slingan. Lite blött var det på sina ställen, men helt ok att cykla på. Nesor drog ifrån alla oh Kålle drog ifrån Elitaren och Kicken.

Varvet avverkades utan några incidenter och man samlades igen vid starten för att kalasa på Elitkaor. Kicken var rädd att någon tand skulle rasa. Men så hårda eller sega är inte Elitkakorna. Lagom tuggiga och fyllda med godsaker. Kakpasuen blev kort för en svettig cyklist blir fort kall när han står stilla. Upp i sadeln igen och rulla iväg hemåt. Elitaren mot Hänkelstorp och alla andra mot Saxtorp/Landskrona.

Nästa träning på söndag, Annandag Jul, kl 10:00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Då är det dags att ta itu med efterbehandlingen av Julbordet! God Jul!

Nesor kollar sin tid på Strava medan Kålle ser sig omkring och undrar: Va f-n är Elitkakorna!
Fy tusan vad detta var jobbigt, tänkte Nesor medan Kicken njöt av si Elitkaka.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =