Kelsjuk ”leverkorv”!

Banani redo för avfärd vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Söndag 26 december. Annandag Jul och dagen har redan blivit två minuter längre! Även om det inte märks skillnad nu så kommer det att märkas om tre – fyra veckor. Härlig tid att se fram emot. Den vita julen fortsätter. Men mildare väder på väg. Detta märkets med den dimma som svepte in landskapet denna morgon. Dubbdäcken var monterade så det var bara för Elitaren att svinga sig upp i sadeln och trampa iväg till Saxtorp och samlingen där. Jodå, Banani var på plats när Elitaren rullade in vid mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Inga fler dök upp så när klockan var lite drygt tio slagen så rullade de båda iväg. Som vanligt lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man sedan rullade över till Järavallen.

Dimman lättade i Saxtorpsskogen men när man kom över till Järavallen vid sjöarna så tätnade dimman rejält igen. Som ofta när det är dimma så ligger det i bankar. Lite tätare emellanåt och lite lättare på andra ställen. Förhoppningsvis så skulle det lätta under dagen. Framme vid starten för den rosa slingan så kunde man se att det var väldigt få bilar där. Hade folk inte vakna ännu? Efter en kort dehydreringspaus så rullade Banani ut som tvåa med Elitaren bakefter. Banani drog snabbt ifrån och snart befann sig Elitaren ensam. De senaste dagarnas  minusgrader hade gjort att det blivit riktig tjäle i marken.Lätt att trampa där det var slätt. På andra ställen där det varit många cykelspår i dyngan så var dessa spår nu hårda och tog gärna över styrningen från cyklisten. Men som tur var så var det inte så många sträcker heller inte så långa.

Varvet avverkades. Som vanligt så kom Banani mötande för att hämta upp Elitaren, Tillbaka vid starten så var det en familj med två döttrar och en kelsjuk hund som slagit läger vid bordet. I grillen brann några vedklabbar för att hjälpa till att hålla värmen. Elitkakorna bjöds runt till alla som ville smaka. Hunden hon var väldigt nyfiken på nya bekantskaper och kunde inte bli klappad och kelad tillräckligt. Det var nog den mest kelsjuka hund som någonsin setts. En kul och trevlig liten ”leverkorv”!

Nästa träning på torsdag. Eftersom det är dagen innan Nyårsafton så kör vi redan kl 10:00 så att cyklingen hinns med innan det är dags att börja öva upp groggfärdigheterna inför Nyårsaftonen!

Här ser vi den kelsjuka ”leverkorven”.
Varm choklad i muggarna och en liten brasa i grillen.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 11 =