Löv-is på tunn is!

Lövis laddar med lite mer luft i framdäcket.

Torsdag 30 december. Årets sista träning och detta under nästan vårlika omständigheter. Runt fem plusgrader, det mesta av snön borta, dimma men ändå ett spirande ljus. Det var bara att kasta sig upp i sadeln och trampa iväg. Dubbdäcken låg fortfarande på, vilket var ganska bra på en del ställen. Hemma på Rotundan såväl som på Davidslidsvägen och några ställen till. Is med en vattenfilm ovanpå är ju som bekant snorhalt. Is i sig är inte speciellt hal. Men när det ligger vatten på så blir det såphalt. Annars är det friktionen från däck, eller i förekommande fall skridskor som gör att dr blir en liten vattenhinna. Halka på i är alltsen vattenplaning de lux!

Kicken var på plats och mötte upp Elitaren strax innan han var framme vid Fotbollsgolfen. Lövis kom rullande i samma stund som man kom ut ur snåren. Då skulle man bli tre cyklister i alla fall. Jodå, så blev det. Man rullade iväg som vanligt. Men Kicken sa att han stannade i Saxtorpsskogen och skulle inte följa med över till Järavallen för där var det säkert alldeles för lerigt och dyngigt. (Men denna farhåga kom på skam. Det visade sig att det inte var någon skillnad att tala om mellan Saxtorpsskogen och Järavallen). Vid Loopen så vinkade då Kicken hej-då och vände in på slingan där för att följa den slingan runt. Lövis och Elitaren fortsatte rakt fram för att börja leta sig till Välandalen för att ta sig vidare till Järavallen.

På Järavallen var där ovanligt få bilar. En bil stod parkerad vid Rosa slingans start. Antagligen någon cyklist som var ute i spåret där. Lövis startade först varvid Elitaren lovade att jaga honom på bästa sätt. Det gjorde han också de första tio – femton metrarna, sedan var Lövis utom synhåll. Som tidigare nämnts så var det inga problem med spåret. Några vattenpölar var där. Men inte kletigt precis någon stans.

Varvet runt gick galant. Det var egentligen vara när man avverkat rundan och åter var ute på Järavallens parkering. Där var det snorhalt. Speciellt för Lövis som inte hade någrra dubbdäck monterade. Så nu är det vila fram till på söndag då det är dags igen kl 10:00 vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. Vi kan avsluta med att summera året. Två träningar i veckan under ett år blir då alltså runt ett hundra genomförda Cyklofånepass. Snittiden på passen r sisådär två timmar. Summa summarum alltså  200 timmar, eller fem arbetsveckor om man räknar på det sättet.
Gott nytt år & välkomna att hänga på cyklingen 2022!

Kicken fipplar med glasögonen.
Elitaren & Lövis efter avverkad runda på Järavallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =