Banani lyckades inte få den att bli stel!

Banani och Lövis var i full gång med att göra sig klara när Elitaren kom till Fotbollsgolfen.

Söndag 2 januari. Idag var det första träningen på detta nya år. Varmt och dimmigt. Åtta – nio grader varmt, stilla och så dimma. Riktigt skönt väder att vara ute i. Dock lite överraskad av värmen. Det visade ju sig att de vanliga träningskläderna var ett snäpp för varma. Skulle i alla falla haft en lite tunnare jacka. Men som man säger, det är så dags att pinka till kvälls när halva natten har gått… Det var bara till att knäppa upp lite i halsen och fortsätta trampa till Saxtorp och Fotbollsgolfen. Där stod Banani och Lövis i full gång med att göra sig klara att rulla iväg. Strax kom även Kicken ur en dimbank och anslöt.

Kicken tvekade först, men sedan gav ha med sig och sa att han skulle följa med för att testa Järavallen. Både Lövis och Elitaren hade intygat att det inte alls var något speciellt dyngigt där i torsdags. Han litade dock inte fullt ut på dessa utsagor. Men ändå tillräckligt för att våga hänga på. Som vanligt lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man letade sig över mot Järavallen. Det var en hel del som var ute och vallade sina fyrbenta vänner. Det var allt ifrån pyttesmå jyckar som man lätt kan stoppa i fickan till stora lurviga ”björnar”.

Framme vid rosa slingan så blev det en kort paus innan man släppte iväg Lövis och Banani. Därefter kom Elitaren och Kicken. Det dröjde inte många tramptag innan de två första var helt borta ur synhåll. Vi kan också berätta att utfästelsen om att det inte var dyngigt på Järavallen infriades. Visst var där någon enstaka vattenpöl. Men det var inte speciellt kletigt. Varvet avverkades utan några incidenter. Som vanligt kom Banani tillmötes när Elitaren precis hade passerat golfbanan. Men han fortsatte sedan vidare för att leta upp Kicken. När Elitaren var tillbaka vid starten så var det tomt och öde där. Efter ganska precis femm minuter så kunde han se Lövis komma från ett håll samt Kicken och Banani från det andra hållet. Väl tajmat av Lövis på sin extrarunda att anlända samtidigt som Kicken!

Då blev det Elitakspaus och lite ljug, speciellt om heldämpade cyklar. Banani skulle demonstrera hur hans bakdämpare fungerade och skulle automatiskt bli styv och stel när det inte behövde dämpas. Men det ville sig inte riktigt att få den styv…

Så var det dags att runda av och rulla hemåt. Efter bron vände Elitaren mot kohagen för att ta sig hemåt den vägen medan de övriga tre fortsatte mot Saxtorp/Landskrona. N’sta träning på torsdag kl 10:00! OBS tiden! Eftersom det är trettonafton på fredag så kör vi på förmiddagen. Samling som vanligt i Saxtorp vid Fotbbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken anländer till träningen.
Banani anländer till mål andra gången efter att ha varit ute för att hämta in Elitaren och Kicken.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − tre =