Hundväder & Kakmonster!

Välkommen tillbaka, Torbjörn!

Söndag 9 januari. Äntligen är julhelgen över och livet kan bli som vanligt igen. Inte blev det heller sämre av att få höra talgoxens glada vårsång, sit-sit-tu, på väg till samlingen i Saxtorp. Det är nu när dagarna blir ljusare så börjar sångförmågan att så smått spira i våra små vingförsedda vänner. Härligt! Några tramptag sedanare så dök Kakmonstret upp mötande till fots. Glatt vinkande och tjoande när han kände igen Elitaren. Elitaren vikade och tjoade glatt tillbaka! Kicken hade lämnat förhinder då han skulle räkna barren eller något på de julgranar som Lions skulle hämta in idag. Men i Saxtorp så stod Torbjörn, Banani & Lövis när Elitaren anlände. Kul att återse Torbjörn. Det var nog flera år sedan han synts till på en träning. Men inte mindre välkommen för det!

Efter en kort överläggning så rullade man ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man satsade och drog över till Järavallen. Mannen med läderveken hade lovat frisk vind och regnskurar idag. Men så blev det inte. Visst var det svalt, bara någon grad över nollan. Men en hög och frisk luft. Det verkade som de församlade hundägarna även hade uppfattat detta. Aldrig för så hade man väl skådat så många som var ute och rastade sin/sina hund/-ar. Vart man än såg så nog var där vandrande loppcirkusar som rastades. Över huvud taget var där många som var ute och rörde på sig. Det såg man också när man började nalkas rosa slingan. Där syntes till ovanligt många som trampade runt på slingan.

Framme vid starten så tog man en kort paus. Det var lite tvekande mellan Banani och Lövis om vem som skulle köra först. De synade varandra likt ett par tungviktsboxare inför en titelmatch. Till sist ryckte det till i Lövis som satte fart ut i spåret. Banani kanske blev lite överraskad men fattade sig snabbt och satte iväg efteråt. Därefter spettade Torbjörn på. Sist så rullade Elitaren ut i spåret och konstaterade att det tog inte lång stund innan att de tre första helt hade försvunnit ur synhåll.

Varvet avverkades utan några incidenter. Som vanligt så kom Banani tillmötes strax efter att Elitaren hade passerat golfbanan. Sedan var dr en grupp cyklister som stannat och blockerat utfarten från slingan. Här har stiftelsen haft vänligheten att sätta upp stängsel så att inte några bilar skulle parkera där stigen kommer ut. Nu var det istället en flock cyklister som blockerade utfarten. Det nutida tänkesättet, ”Bara jag får så bryr jag mig inte om andra”. En tråkig inställning som vi inte har inom Cyklofånarna.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kanske vi åter kan hälsa Bokis välkommen. Efter dryga två månaders konvalescens efter att ha stukat foten så är han på G igen! Detta några dagar innan sin 88-årsdag!

Idag så undvek Banani alla problem med att köra hardtail så att han slapp problemen med att få den styv…
Elitkakspaus efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =