Förberedande brunkålspass!

Banani med raska steg och fixerad blick. Dags för en akut dehydreringspaus…

Söndag 19 december. Fjärde advent dagen till ära. Fint väder utlovades och faktiskt levererades om än inte med så mycket solsken som förespeglats. Men härlig, hög, frisk luft. Lättandat. När Elitaren kom till samlingen vid Fotbollsgolfen så var där redan folk och Banani där. Kicken, Lövis och så Banani. Fyra Cyklofånar stämmer ju bra in på fjärde advent! Efter lite snack så rullade man iväg. Det skulle vara intressant att se hur många orienterare som man skulle råka på. OK Silva hade sin för året fjärde ”Adventorient” i Saxtorpsskogen idag. Eftersom det är söndag så blir det bara lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man drar över till Järavallen. En orienterare var det enda man såg. Då på väg mot ”spurtbacken” som ligger efter ”loopen”. Det var så klart en del människor ute och gick i det fina vädret. Inga sura miner idag från folk, utan de hälsade glatt tillbaka på hej-hejet när man passerade. Det var bara en äldre tant som gick på gångbron med sin hund. Elitaren plingade flitigt med sin ringklocka. Men inte någon reaktion förrän man var kloss intill och tjoade. Då blev hon plötsligt medveten om att hon tog upp hela bron och halade in jycken så cyklisterna kunde passera.

När det var dags att ge sig ut på slingan så var det Lövis som tog spets tätt följd av Banani. Därefter rullade Elitaren ut med Kicken bakefter. Det var föhållandevis torra stigar. Några dynghål är där ju, men det är ju alltid så. Vid några ställen så håller marken sig väldigt blöt, länge. Lövis och Banani försvann snabbt ur sikte. Kicken försvann allt längre bak. Eller om det nu var Elitaren som drog ifrån. Hur som helst så ökades avståndet dem emellan. När elitaren nästan hade passerat golfbanan på hemvägen så kom Banani tillmötes som vanligt. Men idag så vända hen inte efter Elitaren utan fortsatte bakåt för att leta reda på Kicken.

När elitaren kom tillbaka till starten så var det tomt och öde där. Efter några minuter så kom Banani och Kicken rullande. Strax efter så kom även Lövis från ett annat håll. En Elitkakspaus innan man sedan rullade hemåt.

Nästa träning på torsdag. Då är det lille Julafton så start kl 10:00 från Fotbollsgolfen så man hinner göra lite plats för skinkan och brunkålen!

Här kommer Kicken och Banani tillbaka till starten efter avverkat varv.
Elitkakspaus.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 14 =