Lemonadgroggar & nerfallna träd!

FÖrutom Bokis & Elitaren så var det tomt och öde vid Fotbollsgolfen.

Torsdag 3 februari. Ja, nu var januari undanstökad så att vi kan ta itu med februari. Vår och sommar kommer allt närmre. Januari månads sista träning, den i söndags, blev inställd då det var storm. Det var ju med fala för liv och lem att ge sig ut då. Men Bokis missade att kolla SMS:et. Så punktligt dök han upp ombytt och cykelklar. Han blev förvånad när han möttes av Elitaren i morgonrock. Nej, han hade inte kollat något SMS… Bokis måte vara den saltaste Cyklofånen. När träden nästan låg vågrätt på grund av blåsten var han på gång att ge sig ut och cykla. En applåd för det. Men han blev hemskickad igen och uppmanades att ta det lugnt på sofflocket tills stormen hade bedarrat.

Idag var det inte någon blåst, tvärt om ganska stilla. Regnet hade dragit bort. Det var bara ett väldigt lätt duggregn som inte märktes precis. Lika punktligt idag så dö Bokis upp för att cykla. Nu var det ju en vecka sedan förra träningen. Kicken hade aviserat att han inte skulle komma. Han skulle sitta hemma och dricka lemonadgroggar eller något. Han fyllde ju år idag. Det är också ett skäl för att undkomma träning. I fjor när Bokis fyllde år, också på en torsdag, så firade han det med att cykla med Cyklofånarna. Vad kan man säga? Agnarna skiljs från vetet?
Bokis och Elitaren rullade till Saxtorp och Fotbollsgolfen. Ett träd på vägen dit blockerade stigen. Det var den ridstigen från cykelbanan och ut till Skönadalsvägen. Där var det till att kliva av och lyfta cyklarna över. Lite blött och tungcyklat var det. Men duon var framme i god tid vid Fotbollsgolfen trots att ett träd låg tvärs över stigen strax innan framme där. Naturligtvis var det inte någon där. Inte ens efter att de båda hade tagit ett litet varv runt i dungen. När klockan var någon minut över sex rullade man ut på cerise slingan. Det var mycket nerblåst på stigarna. Tallruskor och björkris. Allt emellanåt så var det lite klurigt att urskilja stigen på grund av alla gröna tallruskor. Några stopp för att peta loss ris i transmissionen blev det också så klart. Men i övrigt rullade det på trots att det var tungt spår idag. Fyra nerblåsta träd till råkade man på. Två var av den kalibern att man fick antingen klättra över eller gå runt. De andra två var det bara att hoppa över med cyklarna. Rundan avslutades på sedvanligt vis med Elitkakspaus.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Detta trädet var lite väl mastigt för att hoppa över med cykeln…
Välförtjänt Elitkakspaus efter avverkat varv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 10 =