En okletig runda på Järavallen!

Kicken hängde med den första lilla vägen innan han vek av för att stanna i Saxtorpsskogen.

Söndag 6 februari. Turligt nog så blev det uppehållsväder när det var dags att grensla MTB’n. Bokis hade sociala åtagande denna söndag som då gick ut över cyklingen. Elitaren fick alltså ensam trampa iväg till Saxtorp. Naturligtvis började det att regna när han rullade iväg. Men det var inga stora droppar och efter en stund så slutade regnet. I Saxtorp stod Kicken och väntade. Banani höll på att packa sin cykel ur bilen. Det var fortfarande god tid om några fler skulle dyka upp. Men det gjorde det inte. Kicken ville inte rulla över till Järavallen. Han befarade att det skulle vara kletigt och dyngigt där. Men Elitaren stod på sig med argumentet att det var en månad sedan man var där senast och cyklade.

När klockan var slagen rullade man iväg ut på cerise slingan. Vid loopen så vinkade Kicken hej då till de båda andra. Han skulle stanna i Saxtorpsskogen medan de båda andra fortsatte rakt fram för att börja leta sig mot Välandalen och sedan Järavallen. Det var en hel del som var ute och vallade både hundar och ungar. Jo vädret artade sig allt efter hand. Framme vid rosa slingans start så blev det en kort ”gubbapaus” för att lätta trycket i blåsan. Såja, nu försvann ju påsarna under ögonen också och gubbarna var redo för att ta sig an slingan. Banani tryckte på och försvann ut i spåret som förste man. Elitaren trampade på därefter. Kickens onda aningar om slingans status kom på skam. Det var inte speciellt kletigt eller dyngigt. Det var bara på ett ställe det var så, ute längs motorvägen. Där brukar det vara lite kletigt alltid, oavsett om det regnat eller inte. Frågan var snarare om inte denna slingan var bättre än Saxtorpsskogen?

I vanlig ordning så var Banani mycket snabbare än Elitaren och kom tillmötes i höjd med golfbanan. Tillbaka igen vid starten så hivades påsen med Elitkakor fram så att de båda kunde fylla på depåerna innan returresan hem. Banani till Saxtorp där hans bil stod parkerad. Elitaren till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen. Alla cykelglada är välkomna. Lyse på!

Banani kolla så att MTB’n är tip-top innan han rullade ut på rosa slingan.
Ja, så nöjd och energisk blir Banani av en Elitkaka!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + tio =