Möte med rådjur!

Nähä, ingen Kick här inte, sa Bokis när klockan slagit 18:00.

Torsdag 10 februari. Så börjar kylan dra in igen. Det närmaste så kommer temperaturen bara att ligga en grad eller två över nollan. Men glädjande nog så är det inte riktigt mörkt när Bokis dyker upp. Lite skymning, men fortfarande skapligt ljust. Glada i hågen över detta vårljus så trampade de båda iväg mot Saxtorp. Efter en liten stund så började dugga lite lätt som snart gick över i snöslask. Jättekul… Enda botemedlet är att trampa på för att hålla värmen, vilket man gjorde. Lyckligtvis så varade inte nederbörden så länge. När man passerat Paintballanläggningen såg man två rådjur som skuttade in i mörkret tvärs över stigen. Det är sådana naturupplevelser man kan få när man cyklar kvällstid. Lika kul varje gång!

I Saxtorp var det tomt och öde. Eftersom man var där i god tid så tog man ett ärevarv runt i dungen vid Fotbollsgolfen. Tillbaka igen så var det fortfarande lika tomt och öde. Kicken hade förvarnat om att han inte säkert skulle dyka upp idag. Men vem vet, kanske Kålle? När klockan var aderton slagen så rullade man ut on på Hagensvägen för att se om det kom något ljus där. Men inte. Lappkast och ut på spåret.

Det är inte röjt några av de fallna träden. Två ställen får man hoppa av och klättra över eller gå runt. Övriga träd är lätta att hoppa över. Av erfarenhet vet man att det inte brukar röjas upp några träd som har blåst ner över stigarna i skogen. Antagligen kommer det att trampas upp en ”loop” runt de blockerande träden, det är sedan gammalt…

Varvet avverkades utan några incidenter eller andra problem. Tillbaka igen så var det dags för Elitkakorna och ett lite lättande på vätskebalansen innan man återvände söderut mot Hänkelstorp. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Alla cykelglada är välkomna att hänga på!

MTB’n parkerad för Elitkakspaus.
Åkarbrasa först och sedan Elitkaka för Bokis.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 17 =