Kicken sparade det bästa till sist!

Kicken & Bokis vid samlingen.

Torsdag 27 januari. Det var ju ett innerligt blåsande. Vinden ryter och sliter i huset. Men är det torsdag så är det torsdag och då är det cykling. Det var bara till att stoppa tegelstenar i ryggfickorna och trampa iväg. Bokis och Elitaren hade sällskap till Saxtorp där Kicken stod och väntade. När klockan hade passerat arton så hade inte kommit några fler. Kålle var som bortblåst. Annars brukar han ju komma in precis på slaget eller några sekunder över. Men inte idag alltså. Vinden hade kanske fångat honom och blåst honom till Eslöv eller något annat ställe västerut….

Ut i skogen. Ut på den cerise slingan. Lite ris och torra grenar hade blåst ner. Men inte något som var något speciellt hinder. Det var bara att trampa på rakt över. Ett par andra cyklister siktades. Men de försvann snabbt in på en annan del av banan. De hade nog startat lite innan. Turligt nog så märks det inte något av vinden i skogen förutom ett fasligt susande i trädkronorna. Ett lätt duggregn hade också dragit in. Var det inte för att man såg dropparna i lampornas sken så hade man inte noterat det.

Varvet avverkades utan några incidenter förutom att Bokis fick en kvist i bakväxeln. Men ett kort stopp så var den borta. Rundan avslutades på sedvanligt sätt med Elitkaka. Precis när man skulle rulla iväg hemåt så kom de båda andra cyklisterna. Kicken blev eld och lågor och stoppade dem för att kolla om det var de som varit i kontakt med Kålle? Men så var det inte och de båda försvann ut igen på slingan medan de tre Cyklofånarna vände hemåt. Bokis och Elitaren hade medvind på hemvägen medan Kicken hade sparat det bästa till sist, motvinden. Bokis och Elitaren blev lite snopna efter att de passerat Paintballanläggningen och kommit in på Björnvägen. Björnvägen var spärrad av en tall som blåst kull rakt över vägen och hindrade all trafik. Furan hade inte legat där på vägen ut… Det gick inte att komma runt utan man fick baxa cyklarna över och sedan klättra efter själva. Väl över trädet så rullade det på hela vägen hem utan några fler missöden.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Här står Kicken och pratar med de båda cyklisterna som han stoppad.
En gammal torr fura är en effektiv vägspärr…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =