Fågelsång & asgarv!

Bokis på väg till träningen i Saxtorp.

Söndag 23 januari. Senaste heatet så vann Gumman Tö över Kung Bore. Iskylan bortsopad och istället sex – sju plusgrader. Som grädde på moset så var det stilla idag. Hög frisk vårluft. Och visst så sjöng talgoxarna vackert när Bokis och Elitaren satte av mot Saxtorp. Våren är så smått på väg! Vid Fotbollsgolfen syntes två figurer. Asmundtorpskan som klivit ur garderoben. Det var ju länge sedan hon var med på någon träning. Man hade ju börjat tro att hon skickat sin MTB till soptippen eller något. Men lyckligtvis så besannades inte de farhågorna. Kicken, mätt och belåten efter torsdagens mutmiddag såg också lite cykelsugen ut. Så hördes det lyxigt dieselknackande. Diesel är lyxigt dessa dagar så literpriset börjar närma sig 22 kr… Det var Banani som kom rullande i sitt Fordskåp. Rutinerna följdes med ålderns rätt att efter att cykel och cyklist var  påklädda och redo för träning så blev det ett litet besök i skogen för att lätta på trycket. Ja så blir det med åldern, man pinkar ofta och länge. Elitaren sa det att vid ett besök på en urinoar så måste han vika med handen så att ljuset inte slocknar. Det tar ju som sagt tid…

Så var klockan ett par minuter i. Då konstaterade man att beroende på i vilken tid som folk ansluter så kan man utröna vem det är som kommer. Då kanske Kålle kommer snart, sa Kicken. Detta ledde till ett hjärtligt skratt för i samma stund som Kicken yttrade det sp kom Kålle rullande. Faktiskt ovanligt tidig idag. Hela två minuter före tio!

Bokis fick bestämma vilken runda man skulle köra. Han är ju fortfarande konvalescent för sin vrickade fot. Jo Saxtorpsskogen fick det bli liksom på torsdag. Sedan trodde han nog att han skulle vara parat för Järavallen. Alla rullade iväg ut mot cerise slingan. Inte Asmundtorpskan förstås. Hon tycker att gubbarna cyklar alldeles för sakta, så ho jagade direkt över till Järavallen.

Det var många ute och gick i skogen idag. Ratade hundar bl a. Men konstigt är det att en del går med kopplet i ena handen, telefonen i den andra och fipplar. Hörlurar i öronen förstås så att man säker inte kan höra fågelsången. Tänk vad de går miste om. Det är ju bästa tiden som nalkas och den resan vill man väl inte missa?
Varvet avverkades utan några malörer eller missöden. Avslutningsvis så var det Elitkakspaus i vanlig ordning. Då kom diskussionen upp om hur lång denna slingan är. Elitaren tippade på 11 km vilket styrktes av Bananis cykeldator. Han hade inte startat den direkt vid avfärd utan inte förrän uppe på Stora Byvägen. Vid hemkomsten kollade Elitaren på sin fil från träningsklockan. Ganska exakt 10,9 km räknat från Fotbollsgolfen och till Elitkakspausen.

Nästa träning på torsdag kl 18:oo i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken & Asmundtorpskan var på plats när Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp.
Elitkakspaus efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tio =