Koltrast, hackspett & talgoxe!

Bokis lastar av sin MTB hos Elitaren.

Söndag 25 februari. Tänk att vakna till koltrastens sång. Vippa på persiennerna och se en blå himmel på andra sidan glasrutan. Det är väl sådana upplevelser som får livslusten att flöda. Det var bara att hoppa i trikåerna efter frukosten och göra sig redo för en förmiddag i skogen. Bokis kom punktligt som vanligt. Iväg mot samlingen i Saxtorp. På Davidslidsvägen kom Kicken mötande! Han har försökt göra det förr men inte riktigt hittat rätt. Men idag föll alltså pusselbitarna på rätt plats. Tillsammans fortsatte man sedan över travbanan, Svanabacken och till parkeringen vid Hagensvägen. Där väntade man i ett tiotal minuter men inga fler dök upp. Vad har det hänt med Ekebyar’n? Han var ju så på innan, men nu har det varit helt tyst och dött från hans håll de senaste veckorna…?
det var ju inte någon mer att vänta på, utan lappkast och ut på lilla slingan i Saxtorp för att sedan ta sig vidare mot Järavallen. När man passerat över Stora byvägen så hördes det plötsligt fler röster, inte bara Kicken…? Jo det var ett par MTB:are till som anslutet sig till klungan, jättetrevligt. Istället för att köra den dyngiga stigen väster om stora sjön så tog man vägen runt på andra sidan. Lite längre väg men inte alls så blöt och dyngig som den andra stigen. Över bron och vidare mot MTB-slingans start. Någon stans här försvann de båda som hade anslutit. Varför detta då? Var gubbatrion inte tillräckligt bra för att man skulle cykla tillsammans. Men skit samma, det går ju inte åt lika många elitkakor då.
Ett kort stopp sedan tog man sig an slingan i detta härliga vårväder. Man kunde höra hackspetten slå sina trumvirvlar och talgoxens; si-tu, si-tu… Mycket inspirerande. Denna inspiration bidrog nog också till att man trampade på lite extra. Det kändes på hemvägen att man trampat på bra. Det behövdes inte så mycket motlut för att mjölksyran skulle vissla i låren. Men det var då det. Det var alltså en god fart man höll hela slingan. Backe upp och backe ner. dagen till ära var det heller inte några incidenter utan allt bara rullade på. Det blev heller inte några luckor utan man höll ihop klungan hela vägen. Kicken har tuffat till sig ordentligt och bromsar inte in så mycket vid knixigheter längre. Nej, han har fått ett så mycket bättre flyt. Jättetrevligt!
Efter avverkat varv vankades det så klart Elitkakor inan man vände kosan hemåt. Kicken norrut mot metropolen Landskrona medan de båda andra drog söderut via kohagen till Hänkelstorp. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Hur länge man än väntade i Saxtorp så dök det inte upp fler träningssugna.
Elitkakspaus efter avverkat varv på Järavallen.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 7 =