Duggregn i avspärrad skog!

Bokis fipplar med handskarna för att få på dem så att fodret ligger rätt.

Torsdag 22 februari. Nu har till och med mannen med läderveken sagt att det är vår! Inte nog med det utan i går kväll så sjöng koltrasten så fint. Milt väder men ett duggregnande. Prognosen var ju att det skulle ha klarnat upp till kvällen. Men det stämde definitivt inte. Men det var inte något som avskräckte varesig Bokis eller Elitaren. Man rullade iväg med gott humör mot Saxtorp. På parkeringen vid Hagensvägen stod Kicken och väntade. Ja, han hade ju lovat förra torsdagen att han skulle komma. Men när det är blött ute vet man inte riktigt hur han gör. Lite känslig för regn brukar han vara. Men idag hade alltså då tagit tjuren vid hornen och vågat sig ut! Strax kom det ytterligare ljus cyklande. Det var Kålle. Ja, det var tur att jag bestämde mig igår för att cykla idag, sa han och fortsatte: Hade jag dragit på beslutet då så hade jag nog inte kommit idag…
Klockan var slagen så man rullade ut på slingan, eller före detta slingan i Saxtorpsskogen. Det ändrar sig hela tiden. Än så faller det ner tid eller stora grenar och man får ibland göra en ny stig runt om. Men nu var det faktiskt tvärt om. Stammen som ligger i början efter man svängt vid ”varggropen” den hade nu murknat så mycket att man inte behövde hoppa över den längre. Det gick alldeles utmärkt att bara trampa på och sikta på rätt ställe. När man gör den lilla svängen ner om vid dagiset och man är på väg tillbaka igen så var det avspärrat. En tallgren hängde elöst en bit upp i trädet. Men lustigt nog var där ingen avspärrning precis under grenen. Bara framför och till grenen från det hål Cyklofånarna kom. Lite spännande. Dessutom hängde grenen så långt ner att man skulle kunnat få tag i den och dra ner den. Men det stod väl inte i arbetsbeskrivningen för den som satt upp avspärrningen… En annan avspärrning när man kom genom boket efter att ha rundat Ulmestigs hade Kicken haft pejl på. Där var det lätt att bara runda några träd och fortsätta med god fart. Trots duggregnet och mörkret så flöt orienterandet på bra. Farten var också god vilket gjorde att Elitkakspausen efter avverkat varv blev några minuter tidigare än annars.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Kicken och Bokis vid Elitkakspausen.
Kålle sköljde ner Elitkakan med några rejäla klunkar vatten.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 2 =