Elitaren var isbrytare!

Lövis och Kålle vid samlingen i Saxtorp,

Söndag 18 februari. Mannen med läderveken hade varnat för att det skulle dra in ett regnväder vid lunchtid. Men här på förmiddagen var det ganska fint. Nattfrosten höll på att töa bort men det låg tunna isskikt på vattenpölarna. En sydlig vind som inte var allt för kraftig. Det gick lätt och enkelt för Bokis och Elitaren att rulla till Saxtorp. Dit kom man i god tid så där var inte någon som väntade. Kicken hade meddelat att han skulle ha ett endags sportlov så han skulle inte komma. Men strax kom det inrullande en vit Passat med en MTB där bak. Lövis! Skönt att han fått tillbaka sin bil som varit borta ett tag på grund av en havererad växellåda. Strax efter kom det en smurfblå cyklist rullande på Hagensvägen. Det var Kålle som vågat sig ut. Då blev man i alla fall fyra stycken som rullade ut.
Med Elitaren som guide svängde man in på Saxtorpsslingan som tag början på och gick sedan över direkt på sluttampen istället för att snurra runt i ”loopen”. Så över Stora Byvägen med sikte på Välandalen för att fortsätta vidare över 110:an till Järavallen. Förr i tiden kallades stigen vid stora sjöns västra kant för U-båten. Det epitetet passar bra nu också. Det står säkert tio-femton centimeter vatten påbörjat av den stigen. Dyngigt är det också. Det gäller att ha en så lätt växel att man orkar dra runt pedalerna. Ett stopp och man får kalla fötter. Ja vattnet i pölarna ligger nog runt nollan för Elitaren fungerade som isbrytare åt de efterföljande cyklisterna. Men allt fungerade bra och alla kom igenom torrskodda.
Som vanligt var det ett kort stopp vid starten på slingan. När sedan Lövis stukat om bandanan till svettrem så rullade han iväg och därefter trampade Kålle. När de två som har mest bråttom kommit iväg så rullade även åldermännen, Bokis och Elitaren. Åldermän, ja deras sammanlagda ålder uppgår till 158 år!
Det var torrt och fint på slingan idag. Inte något speciellt kletigt. Det fick räcka med kletet vid sjön. Allt rullade på bra. Kanske lite bättre än annars för vid tre tillfällen var Bokis och Elitaren så nära Kålle att man kunde se honom. Normalt brukar han inte synas till förrän man är tillbaka igen. Det visade sig sedan att man faktiskt kört lite snabbare ä vanligt. Var det månne därför man tyckte att det var lite tungcyklat idag? Man hade kanske legat en kugge eller två högre än annars. Då blir det ju så klart lite tyngre också. Lövis kom mötande i slutet på slingan. Men inte alls lika tidigt som annars. Det var inte så många hundra meter kvar till parkeringen. Ännu ett tecken på att det gått lite fortare idag.
Allt avrundades så klar med en Elitakaka. Då dök det även upp en annan cyklist som först inte ville ha någon Elitkaka. Men när man berättat för honom att de var goda så ändrade han sig, och det ångrade han inte. Efter Elitkakan var det till att börja rulla hemåt. Lite stänkande hade det börjat levereras. Det var bara att satsa på att man skulle vara hemma innan det blev mer regn. Det lyckades man också med. Det var inte så många droppar man fick på sig innan dagens träning var avslutad.
Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Här har vi Lövis tillsammans med Elitkaksgästen.
Cykeltvätt för första gången i år!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =