Reflexjacka i skogen!

Bokis lastar av hojen och gör sig redo för cyklingen.

Torsdag 29 februari. Tack vare att det är skottår i år så hann vi alltså med en träning till i februari! 29:e februari som skjuts in vart fjärde år för att kalendern ska gå rätt så att vi inte får fira midsommar till jul och tvärt om. Dagen begåvades också med sol och klart väder. Dock ett friskt blåsande från söder. Men det var inte några varma förvildar. Nej, vinden bet ganska bra i all bar hud. Men som ni kära läsare säker är införstådda med så är det inte något som hindrar Cyklofånarna från att cykla. Bokis och Elitaren rullade tillsammans mot Saxtorp. Tänka sig att det är ljust. Lysena tändes inte förrän man hade passerat travbanan och skulle korsa 110:an. Det var inte så väldigt mörkt men man vet ju av erfarenhet att det är svårare som bilist att se cyklister än vad det är för cyklister att se bilister. Tänt lyse gör stor skillnad! På parkeringen, Hagensvägen, stod Kicken och väntade. När klockan var aderton slagen rullade man iväg. Ja skulle det komma någon till så fick de väl pinna på lite extra för att komma ikapp.
Nu var det verkligen behov av ljus. När Bokis och Elitaren rullade genom dungen på väg till samlingen hade det inte varit några problem med att cykla utan lyse. Men nu, en tio minuter senare, så var det nödvändigt med lyse. Ut på stigen som man lätt och vant hittade från Stora Byvägen. Men sedan dröjde det inte så länge innan man körde fel. Kicken hade en lång utläggning om ST1’s och Aimoparks appar. Fokuset var då inge hundraprocentigt på stigen. Till detta var även att det var torrt en försvårande omständighet. Torrheten gör att man inte ser stigen lika tydligt. När det är lite blött är stigarna betydligt mörkare än resterande. Distrationen tillsammans med torkan gjorde att man missade en högerböj och kom istället fram till en trädstam som blockerade stigen. Den stigen kommer man på när man ska trampa de sista metrarna till Elitkakspausen. Men nu kom man alltså på motsatt håll… Ett snabbt lappkast och tillbaka några meter för att sedan komma rätt på det igen.
En som var ute och rastade sin hund var det enda levande som syntes till. Inte nog med att hon hade reflexer på sina hundar, hon bar även en reflexjacka. Reflexjackorna är kanon. De syns hur bra som helst. En bra livförsäkring. Jämför med de flesta som gå omkring i svarta eller väldigt mörka kläder. Bär inte några reflexer. Det är inte utan att det ganska ofta kan bli incidenter där man är nära på att cykla över dem. Så använd reflexer. Om man inte gör det så borde det vara lag på att ha registrerat sig i donationsregistret!
Varvet avverkades utan några mankemang, Som vanligt avnjöt man Elitkaka efter varvets fullbordande innan man sedan vände hemåt. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen.

Elitkaksmumsande.
Ännu mer Elitkaksmumsande…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =