Äcklig hundbajspåse på grillgallret!

Kicken & Bokis vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 3 mars. Visst var det lite grått ute. Snudd på lite duggregn. Men temperaturen var vänlig med sina sju-åtta grader. Lite vind, men inte speciellt mycket. Inte i början i alla fall. I sedvanlig ordning gjorde Bokis och Elitaren sällskap till Saxtorp. Där på parkeringen stod Kicken och väntade. Han hade från början sagt att han inte skulle komma utan istället köra Vasaloppsspinningen i stället. Så råkade han titta på sitt träningskort där han fann att det hade gått ut. Att förnya det ville han inte då det varmare vädret är i antågande. Alltså fick han göra ett mentalt lappkast och köra MTB i stället. Ett klokt val!
Inga fler dök upp. Det var inte något att gråta över utan bara rulla ut på spåret. Lilla rundan i Saxtorp innan svängde över mot Järavallen via Välandalen. Allt rullade på bra. Eftersom det fortfarande är blött i markerna valde man att runda stora sjön och köra öster om den för att slippa ”simma” i vatten och dynga på den västra stigen. Det var inte speciellt många ute idag. Endast ett fåtal bilar. Bl a pick-upen som tillhör huliganen med det stora vita skägget. Gubben som brukar gå till attack mot cyklister. Lyckligtvis så råkade man inte på eländet. Att se hans bil räcker långt.
Framme vid starten för Järavallsslingan så gjorde man en väldigt äcklig iakttagelse. Någon intelligensbefriad varelse hade placerat en påse med hundskit på grillens galler! Hur i helvete kan man bara komma på att göra det. 75 m norrut fanns det soptunnor att lägga påsen i. Ibland kan man sakna spöstraffet i straffskalan. Detta är ett sådant tillfälle! Efter rundan var avslutad så förpassades hundskitpåsen till soptunnorna med Cyklofånarnas hjälp.
Ut på slingan i lite vanligt gubbatempo vilket man sedan ärade lite efter hand. Strax innan dödsstupet fick man ett stopp för att Elitarens bakskärm hade lossnat och ramlat ner på bakhjulet. Det gick ganska snabbt att fixa så att man kunde rulla vidare. Precis efter dödsstupet blev det stopp igen. Åter igen var det Elitaren som ”klyddade”. Hjälmen ville inte sitta riktigt på huvudet. Nu hade den kanat fram så mycket att den hängde på glasögon och skärmen gjorde att han hade i princip ingen sikt framåt alls. Lite pill så satt hjälmen lite bättre. En sak till att hjälmen krånglar är nog ”takgöken”, lampan som sitter uppe på hjälmen. Den är ganska stor och förhållandevis tung. Det blir nog till att prova med någon lite lättare lampa för att se om hjälmen sitter bättre sedan.
Efter denna lilla incident så rullade det på bra sedan. Inget ”klydd” bara cykling. Alla backar avverkades utan stopp. Pulsen gick upp på rött men ingen fick något stopp. Precis efter boket vid golfbanan satt det en radda damer och fikade. Efter en påstötning från Kicken började de även att heja på gubbatrion. Trevligt! Tillbaka vid starten plockade Elitkakorna fram och bjöds runt så att man fick in lite extra energi inför hemfärden. Kicken norrut mot Landskrona och de båda andra söderut mot Hänkelstorp.
Nästa träning på torsdag kl 18:00. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Hur i helvete är den människa funtad som dumpa sin välfyllda hundbajspåse på ett grillgaller?
Kicken och Bokis diskuterar hur någon bara kan tänka sig att lägga hundskit på ett grillgaller.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 8 =