Bokis skrämde hund till tystnad!

Bokis trampar på längs Davidslidsvägen mot Saxtorp.

Torsdag 7 mars. Tänk vilken dag det blev idag. Kallt, men stilla och soligt. Bokis och Elitaren trampade gemensamt till Saxtorp för att möta upp om det var någon mer träniingssugen. Kicken hade ju anmält att han skulle på något obskyrt cykelmöte på Hanksville Farm. Ja, har han den minsta chans till ursäkt för att missa träningen så tar han den. Så är det bara… Det är fantastiskt vad det är ljust länge nu. Det fanns inget behov att tända lysena på hela vägen till Saxtorp. Inte förrän man rullade iväg ut på slingan behövdes det tändas några lyse. Härligt, på köpet kunde man cykla till koltrastens sång. Våren är en härlig tid.
Ut på slingan och iväg. Som vanligt i ett gubbatempo som sedan ökades lite allt efter hand. Precis innan ”loopen” blev Bokis och Elitaren omkörda av ett par unga pågar som hade gott om krut i benen. Swish så var det förbi och lugnet lade sig åter över skogen. Några fler cyklister, eller fotgängare heller för den delen, syntes till på resten av slingan. Det var tyst och lugnt sånär som på att Ulmestigs hund skäller och vaktar när man passerar där. Bokis skällde tillbaka, vov, vov. Då blev tydligen hunden alldeles paff och tystnade tvärt!
Stigarna var föredömligt torra denna kväll. Lättrampat och gött. När varvet var avverkat serverades Elitkakor som vanligt. Nu hade temperaturen fallit några grade och låg på nollan eller strax under. En kort paus för att sedan rulla hemåt till en varm dusch. Lite värme gjorde gott på tårna som nu blivit kalla på båda herrarna.
Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samlöong vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på.

Dags att tända lysena innan man rullade ut på slingan.
Elitkakspaus i mörkret.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 7 =