Klet och tosingaryck!

Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen i Saxtorp.

Söndag 29 oktober. Nu var det slut på sommartiden. Tiden är väl det som varit mest sommar i år. Vädermässigt så har sommaren inte varit speciellt närvarande. Nu är det höst på riktigt. Det märks på de gula löven och att träden nästan är kala och så detta förfärliga blåsande! Som tur är så har man hakrem på hjälmen, annars hade nog fanken den blåst av. En snabb runda hem om Piruetten som skulle ut och cykla för en gångs skull. Han beslöt också att man skulle köra småvägar och stigar till Saxtorp. Så via Skönadal, Vildsvinsvägen, Paintballanläggningen så kom man till Davidslidsvägen. Här jagade Elitaren iväg Piruetten för att han skulle köra i förväg. Tiden började bli knapp och Piruetten är snabbare. I Saxtorp så var det en god samling träningssugna samlade.

Bortåt tjugotalet totalt.

Man beslöt att dela upp i två grupper en snabbgrupp och en lite långsammare. Snabbisarna stack direkt så att bar och löv yrde omkring. Där var en tjej som glömt sin hjälm, men ringt serviceombudet som då var på väg med den glömda, men ack så viktiga attiraljen. Detta gjorde att ett tjejgäng också bildades och skulle starta lite senare när hjälmleveransen nått fram. Tränar’n stannade kvar för att anföra tjejgruppen.

Elitaren hängde på den lite mindre snabba gruppen men so var snabb nog ändå. Löpar’n Pia, Kicken och tre till utgjorde denna grupp tillsammans med Elitaren. Ut på den cerise slingan i Saxtorp. De trampade på bra och fick vänta in Elitaren och Kicken vid några tillfällen. Bitvis så märktes det att regnet fallit ymnigt den senaste tiden. Sandjorden är duktig på att svälja undan vattnet. Men bitvis var det geggigt och kletigt. Lite svårt emellanåt att kunna styra dit man ville. Framhjulet halkade gärna hit och dit utan att lyda signalerna från den som höll i styret.

Lagom till man kom upp på vägen vid dagiset så var Kicken borta. En eftersökskedja bildades och körde i bakvänd riktning. Det dröjde dock inte så länge innan man hittade den förlorade sonen igen. Han hade tappat kedjan och sedan haft problem med att växlarna kuggade. Men nu var det kirrat och allt rullade på igen. På brännet och iväg igen. Sista halvan av sträckan. Det var ett bra flyt i cyklandet och man kunde någorlunda hålla ihop klungan. När man passerade ”loopen” på hemvägen och skulle uppför den lilla backen så for fan i Elitaren. Han trampade på utav bara den under tiden han skrek: Heja – heja. Han passerade vettskrämda cykelkollegor utom Löpar’n som blev alldeles vettskrämd och trampade på för vad tygen höll.

Men efter backen så var ordningen återställd. Elitrens ben var fulla av mjölksyra så att han inte kunde hända på de nu uppjagade cykelkollegorna… Men hur som helst så var rundan nästan all. En kort Elitkakspaus innan några rullade ut på ytterligare ett varv. Elitaren vände hemåt då han hade en tid att passa.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering , Hagensvägen, i Saxtorp. Välkommen.

För mer information: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Cykelkonvoj på Hagensvägen.
Elitkakspaus.
Karta över dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =