Backträning och mjölksyra på långrunda!

Lefty, Bosse Bus, Mini och White Lady stod och väntade på mötesplatsen.

Torsdag 26 oktober. Äntligen torsdag och dags att cykla. Hyggligt väder, lite blåsigt men annars ok för årstiden. Elitaren rullade iväg i god tid för att ta sig genom skogen till Saxtorp. Detta för att slippa Grand Prixvägen. Den är inte så speciellt kul bortåt 18-tiden på kvällen när många är på väg hem från jobbet. Det är betydligt lugnare i skogen. I Saxtorp så stod Bosse Bus, Mini och Lefty och väntade. Efter en liten stund så anslöt även Fredrik och White Lady.

White Lady kom på en crossbåge och var nällad på att köra inte alltför obanad terräng. Hon föreslog en runda norrut mot Glumslöv. Grabbarna gick med på detta. Elitaren ämnade att ta en runda för sig själv i skogen men blev övertalad att hänga på snabbgruppen, Han hade precis fått inbetalningskortet till livförsäkringen så den var alltså inte förfallen ännu så han dristade sig till att följa med.

Genom Saxtorpsskogen och sedan vindlande stigar och gator genom Häljarp och så vidare mot Landskrona. Tempot smyghöjdes hela tiden. Så vid infarten till Landskrona fick Elitaren släppa. Snabbgruppens ”snacketempo” genererade en puls på 95% v pulsreserven för Elitaren. Mjölksyran började kittla i låren. Men snabbisarna väntade in och så rullade man igenom Landskrona på diverse krokiga vägar. Fram till en backe med en massa buskar och träd. Här satte Bosse Bus fart och ut i spenaten. Här skulle det backtränas. Bitvis var det väldigt branta backar som krävde ordentliga tramptag för att ta sig upp. Efter några varv här så rullade man vidare norrut. Letade sig ut på cykelbanan som går längs kusten vid Borstahusen. Mot Glumslövs backar för ännu mera backträning!

Mjölksyran blev allt besvärligare för Elitaren så snabbisarna fick vänta in allt emellanåt. Men backarna avverkades och så småningom kom man ut på stora vägen precis i södra kanten av Glumslöv. Här blev det Elitkakspaus innan man vände hemåt. Medvind hade White Lady utlovat, men det var mer sidvind. Hur som helst så var det i alla fall nerförsbacke första biten tills man kom till Landskrona igen.

Bosse Bus vek av mot sitt chateau medan de övriga fortsatte på diverse cykelstigar och vägar för att så småningom komma ut vid Landskronas södra infart. Här blev det ett tokryck. Mini pratade något om någon Strava och helt plötsligt blev det ett fasligt trampande på dem och de försvann snabbt i mörkret. Elitaren knegade på med sina syrastinna lår. I Häljarp vid bron över Saxån så hann han ikapp igen. Det var något rekord som skulle slås. Men just nu kändes det viktigare att komma hem och vila låren. I Häljarp så vek Lefty, White Lady och Mini av och Fredrik fick fortsätta till Hofterup tillsammans med Elitaren.

42 kilometer och två hundra höjdmeter uppför blev det. Det blir nog inte svårt att somna ikväll. Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

På väg genom Landskrona på vindlande cykelvägar.
Elitkakspaus på Glumslövsbackens topp.
Karta över kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =