Kicken snuvad på korven!

Bokis redo för att hänga på Elitaren till Saxtorp.

Söndag 17 mars. Tänka sig, blå himmel och sol! Visst var nordanvinden kall men inte alls lika hårde som utlovats. Härligt ljus, frisk vårluft, ekorre som hoppade kring, fåglar som kvittrade, och hackspetten slog sina trumvirvlar. Hela luften bara vibrerade av energirik vår. Det fick det till att rycka i benen på både Bokis och Elitaren när de rullade iväg till Saxtorp och samlingen där. På travbanan kom Kicken mötande och gjorde en etthundraåttiogradare för att hänga med till parkeringen vid Hagensvägen. Framme där såg man att det var tio minuter kvar till kl tio. Alltså hade vårenergin gjort avtryck redan. I så god tid brukar man inte hinna. Ändå tyckte man att man tagit det lite lugnt hela vägen. Efter en liten stund dök även Lövis upp. Alltså blev man en skara av fyra cyklofånar denna söndag. Iväg ut på lilla slingan i Saxtorpsskogen först. På väg dit mötte man en stolor häst och ryttare precis när man skulle ut på Stora Byvägen. Cyklofånekvartetten passerade lite lugnt för att inte skrämmas. Allt gick bra och det hejades på båda hållen.
Den lilla slingsträckan i Saxtorpsskogen avverkades ganska raskt och man tog sikte på Välandalen för att dra sig ut mot Järavallen. När man passerat 110:an blev det lite förvirring. Elitaren körde rakt fram medan de övriga tre svängde uppför vallen för att rulla mot stora sjön. Men strax trillade polletten ner för dem och de följde efter. Stigen vid sjön är ju väldigt blöt efter allt regnande. Att ta vägen öster om stora sjön är inte speciellt kul. Det går ju att cykla på en gammal grusväg rakt fram och då kommer man ut söder om stora sjön och ansluter till den stig som man annars har kört. En inte alls kletigt runda där och betydligt mycket trevligare än varvet öster om sjön. Tveksamheterna släppte på dem och Elitaren fick beröm (det händer inte ofta!).
Som vanligt ett kort stopp vid starten på slingan innan man gav sig iväg. Snabbe-Lövis först och de tre andra efter. Ofta kan det vara slirigt och blött på slingan så här års. Men trots att det har regnat mycket i vinter var stigen torr och fin. Inget att klaga på utan bara att trampa på. När man var framme och skulle köra ut på ”Jerkers ås” skymtades ett par andra MTB:are som nu var framme för att ta sig an ”rotbacken”. Skulle dessa månne komma ikapp? Det fick tiden utvisa. ”Jerkers ås” avverkades och så vidare mot ”Mördarbackarna”. De är ju lite att bita i. Speciellt den nya som lades till när man drog om slingan lite. Men de avverkades med en topp i pulskurvan. Vidare mot Boket och ut mot Lithorinavallen. Här kom det en MTB:are som fräste förbi. Men inte med samma fart och frenesi som förra söndagen. Strax kom Lövis mötande för att sällskapa tillbaka till starten.
Här låg det några vedklabbar i grillen och brann. På bordet låg ett par paket med korvar. Kicken spetsade in sig direkt på grillad korv. Men han fick svaret att det kanske inte räckte till alla. Han fick nöja sig med en Elitkaka. Jo korvgrillerskan bjöds på Elitkaka hon också. Att de var goda kände hon tydligen till sedan innan. Rykten sprider sig. Nästa träning på torsdag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på. Elitkakor utlovas till alla, fattas bara!

Bokis och Kicken vid samlingen.
Såhär mycket kraft och mod får man efter en Elitkaka!

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =