Koltrastsång & hundbajs!

Bokis redo för att rulla iväg till Saxtorp.

Torsdag 21 mars. Morgonens regn hade dragit förbi precis som utlovat. Sol och en mycket svar nordostanvind. Vid avfärden så var det nästan tio grader. Inte illa. Men man vet ju att när solen går ner faller temperaturen ganska raskt. Så det gällde att inte förivra sig och skala av allt för mycket av kläderna. Bokis och Elitaren rullade iväg till Saxtorp för att möta upp om det skulle komma någon annan. Kicken hade lämnat förhinder. Han skulle gå på Öretadcyklisternas årsmöte. De båda var framme vid parkeringen, Hagensvägen i god tid. Men som man hade anat fick man cykla själv. Så var det bara att de en hög med hundbajspåsar som man hade slängt på parkeringen. Hur är folk funtade. Hur svårt kan det vara att ta med det och lägga i en soptunna istället för att bara kasta påsen i naturen? Själlösa egoistidioter…
Det var bara att rulla ut på slingan ackompanjerad av koltrasten. Finns det något ljuvligare att lyssna på än koltrastens sång? Knappast. Faktiskt fick man njuta koltrastsång hela rundan. Nu har det blivit riktig fart på dem och deras sjungande. Härligt. Denna kväll så behövdes inte lysena tändas förrän efter att halva slingan var avverkad. På hemvägen så mötte man en annan cyklist som kom mötande och då var på väg ut. Ett snabbt hej-hej hann man med innan man hade passerat varandra. Annars hände det inte något utan allt rullade på och man kom runt utan mankemang så att man kunde få var sin Elitkaka innan man rullade till Hänkelstorp igen efter att ha ätit Elitkakorna och beundrat kaprifolen som spirar så fint..
Nu blir det lite hack i den planerade träningen. Elitaren åker iväg till Hufvudstaden i morgon bittida och är inte hemma på söndag förmiddag. Nästa torsdag då är det ju skärtorsdag och då brukar de flesta ha jobb med att tanka kvasten för att dra till Blåkulla eller något. Men på påskdagen då kör vi igen kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna som vanligt!

Vad är det för några samvetslösa idioter som bar kastar påsarna med hundbajs på parkeringen istället för att lägga dem i en soptunna?
Bokis & Elitaren efter avverkat varv.
Kaprifolen spirar så fint i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + arton =