Bländande felkörning!

Kicken släcker takgöken vid Elitakakspausen.

Torsdag 14 mars. Precis en månad efter alla hjärtans dag så begåvades vi med ett riktigt skönt cykelväder på kvällen. Väldigt stilla och åtta-nio plusgrader. Förvisso inte någon sol men heller inte något regn. Alltså inte något att klaga på. Det var bara för Bokis och Elitaren och hoppa upp i sadlarna och trampa norrut mot Saxtorp och parkeringen vid Hagensvägen. På travbanan kom det en skum figur mötande i den begynnande skymningen. Det var Kicken. Han hade huset fullt där hemma så han hade rullat iväg lite tidigare för att få lite lugn. Tillsammans rullade man sedan upp till mötesplatsen. Men inga fler kom denna kvällen heller. Så när klockan var några minuter över de aderton rullade man ut på slingan (eller före detta slingan…) i Saxtorpsskogen. En löpare kom på en stig från höger men slog av tempot så att de tre Cyklofånanrna fick passera först.
Elitaren hade tänt lyset direkt vid avfärd från parkeringen. Men strax slog även Kicken och Bokis på sina lysen. Även om det fortfarande fanns lite ljus kvar så blir det ganska skumt bland träden. När man var på väg mot att komma upp på Kaninstigen för första gången kom två andra MTB:are mötande och man blev lite bländade. Strax förstod man att man kommit fel då stocken, som nu murknat så där blivit ett mellanrum att köra på, dök upp igen. Man var alltså på väg tillbaka mot starten igen. I mörkret är det inte lätt att orientera. Man tog tjuren vid hornen och vände 180 badet för att börja om igen för att hitta rätt. Men man skippade ”loopen” och trampade rakt fram istället för att svänga vänster och sen ut i den. Jodå efter ett tag så var man tillbaka där man kört fel men var inte bländade utan man hittade stigen denna gång. Allt rullade på med god fart. Ja, det var ju till att trycka på lite extra för att köra in lite tid på de där två kilometrarna som denna turen blev längre. Ja, två kilometer och två kilometer. Inte riktigt kanske men vän en kilometer och niohundranitto meter…
Både farten och hittandet var var bra resterande del av rundan. Inga fler felkörningar eller andra incidenter. Efter avverkat varv vankades det så klart Elitkakor. Smaskande och lite allmänt ljug sedan var det dags att rulla hemåt. Det slogs av på takten för att Bokis hade fått jobba hårt, tyckte han. Elitaren såg lite nöjd ut och tänkte att han då kanske hade en chans att komma för Bokis i sista backen innan hemma. Det hade ju inte hänt dittills. Lite vilt blev det på hemvägen. På travbanan kom det en liten förskräckt mus pilande tvärs över. På grusstigen mellan Vildsvinsvägen och Affärsvägen hoppade det ut ett rådjur som tog några skull längs med och visade upp sin vita akterspegel innan det tog ett skutt u till höger i mörkret igen. Så kom man till sista backen som går upp till Lupinvägen. Som vanligt tryckte Bokis till i pedalerna så det knakade. Elitaren gjorde vad han kunde. Men, det gick inte att rå på ”gubbajevelen”!
Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling på MTB vid parkeringen Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Bokis jobbar med att få luft i lungorna efter avverkat varv.
Gubbarmna blev nöjda när de fick Elitkakor.

Kvällens ”irrunda”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tio =