Kakmonstrets återkomst!

Det är bäst att sträcka på sig och dra in magen, sa Kakmonstret när han såg att kameran var på väg fram…

Torsdag 19 mars. Uj, uj, uj, vilken fin dag! Sol blå himmel och bara svag vind. Fåglarna kvittrar och knopparna håller på att brista. Allt blir bara grönare. Vår på riktigt! Bonneville ringde och hörde om det blev någon cykling. Ja, jamän, självklart! Så lite senare dök han upp på Orbean och tillsammans med Elitaren så rullade man till Saxtorp. Precis innan man kom fram till Fotbollsgolfens parkering så hoppade tre rådjur över stigen. På bara 5-10 meters håll! På mötesplatsen var det tomt och öde. Bokis hade ju aviserat att han inte kunde, men Kicken var var han? Det var väl inte årsmöte i någon ny Gammeldansförening? Men vem vet, han gillar årsmöten…

Någon minut i sex så kom det en svartklädd på en Cresent insladdande. Det var Kakmonstret! Det var ju länge sedan han var med, säkert två år eller så. Jättekul. Efter lite snack och presenterande av Bonneville och Kakmonstret för varandra så rullade man ut på cerise slingan. Det har torkat upp bra nu när det inte regnat speciellt de senaste dagarna. Skönt att slippa plöja i dyngan.
Tempot gick upp lite mot vad det brukar. Kakmonstret är ju en snabbis som trampat runt Vättern på lite drygt sju timmar. Detta taggade Elitaren som trampade på extra. Men efter en stund fick han lugna ner sig för Bonneville som inte cyklat så mycket, hade svårt att hänga på. Det var ganska skönt tyckte Elitaren, för han själv var uppe och tangerade rött… Perfekt att komma undan med ett alibi!

Det märks att skogen håller på att vakna till liv igen. Massor av fågelkvitter och så den där härliga, friska doften som smeker näsans luktsinnen. Det doftar vår, helt enkelt. Livsandarna återvänder och humöret spirar. När det då inte heller  är mörkt, ja faktiskt inte helt mörkt förrän hela rundan var avverkad och Elitkakorna skulle plockas fram. Ja då känner man att det blir liv igen.

Efter Elitkakspausen så var det som vanligt hemfärd. Alla tre skulle mot Hänkelstorp/Hofterup. Så via Välanvägen – Svanabacken – travbana– Davidslidsvägen– Paintballbanan osv kom man till Hänkelstorp/Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Bonneville på hugget.
Elitkakspaus efter avverkat varv. Kakmonstret hade abstinens efter ett par år utan Elitkakor.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 12 =