En ruskigt förstockad runda!

Kicken och Bokis vid samlingen.

Söndag 15 mars. Efter gårdagens sol och vindstilla så hälsade morgonen välkommen med molnigt och en isande vind. Men, det är ju bara småsaker och stoppar absolut inte någon riktig Cyklofåne. Bokis anlände punktligt och Elitaren hakade ner sin nyrenoverade MTB. Nu är alla lager i cykeln nya precis som drivlinan. Anledningen till att växlarna kuggade förra söndagen var att bodyn i bakhjulet var mer än slut. Hela kassetten gick att vicka på. Hela innanmätet bara ramlade i bitar när det plockades ut. Men nu var det alltså nya friska delar. Ostoppbar helt enkelt.
Iväg rullade man mot Saxtorp och mötesplatsen. Precis innan man kom ut på Vildsvinsvägen så var det första stoppet. Ett par träd hade blåst över stigen. Hade det bara varit endera av dem så hade man kunnat cykla under/över. Men nu låg de tillsammans och att då hoppa över ett träd samtidigt som man skulle ducka under det andra. Nej, det gick inte helt enkelt. Det var till att kliva av och traska igenom.
Vid Paintballanläggningen låg en stor tallruska över stigen. Men inte större än att den gick att baxa undan. Ja vad hade man att förvänta sig efter stormen som varit i veckan…
Kicken dök upp vid samlingen efter att Bokis och Elitaren hade kört ett varv runt i dungen vid Fotbollsgolfen.

Efter en stunds ljugande och klockan hunnit passera tio punkt noll-noll med råge så rullade man ut för ett varv på cerise slingan. Det var många som var ute och rastade sina fyrbenta vänner denna dag. I övrigt så var det lugnt i skogen. Ja, såklart var där nerfallna träd och ruskor på sina ställen. Men faktiskt mindre än vad man kanske förväntat sig. På en handfull ställen blev det till att hoppa av eller att försöka cykla runt det som blockerade.

Runt slingan kom man och blev därmed belönade med var sin Elitkaka. Lite mer ljug blev det under att Elitkakan åts. Sedan var det dags att rulla hemåt. Kicken norrut mot Landskrona medan de båda andra gentlemännen rullade mot Hänkelstorp.

Nästa träning är på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkomna alla glada!

Här ser vi toppen av en tall som fallit ner över stigen. Den var så tung att en man kunde inte rubba den. Alltså ligger den kvar…
Elitkakspaus och ljug efter avverkat varv.
Dagens runda,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =