Inga tomtar på träningen… Eller?

Mikael var på plats och lastade av sin MTB.

Torsdag 13 december. Självaste Luciadagen och lagom till att det var dags att börja rulla till Saxtorp så visade termometern på minus. En krispig och fin Luciadag. Svag vind och klart väder med en nymåne hängande högt där uppe. Ut på stigar och lokalgator för att komma till Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Där stod Mikael Baggesen och lastade av sin cykel när Elitaren rullade in. Trots att man väntade till klockan var fem över (detta så att även Lefty skulle kunna hinna) så blev det inte fler. Det var månne så att man prioriterade att vikariera som tomte i något Luciatåg framför att träna ikväll. Bejakade dekadensen helt enkelt.

Men Mikael och Elitaren hängde inte läpp för det. Det blev ju fler Elitkakor att kalasa på när man inte hade någon ”konkurrens” om dem! Så iväg och ut i det krispiga Luciamörkret. Ut på den cerise slingan i Saxtorp. Torra fina stigar i den helt öde skogen. Inte det minsta tecken på liv syntes till under den sju kilometer långa turen. Är det månne så att folk är morgontrötta och inte hinner se Lucia på morgonen utan måste kolla på reprisen under kvällen? Hur som helst rullade det på bra för de båda pågarna. Alla kringelikrokarna avverkades utan några större problem. Ett par småkvistar i bakväxeln som lätt plockades bort. Annars inget. Tillbaka igen vid Stora Byvägen så var det dags att kalasa på Elitkakorna. De båda stoppade i sig så att kindpåsarna kunde mäta sig med en hamster. Gott var det!

Efter avslutad måltid var det dags att börja dra sig hemåt. Tårna började bli kalla. Så Mikael mot Fotbollsgolfen medan Elitaren rullade hemåt via Svanabacken-Travbanan_Paintballbanan. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Välkomna alla glada som gillar att cykla!

Elitkakspaus efter avslutat varv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 4 =