Vasa på konvalesenstur!

Bosse Bus och Kicken vid starten.

Söndag 9 december. Nu börjar det att dra hop sig. Imorgon är det Nobeldagen och högtidlig prisutdelning i Stockholm. Men det är inte något som bekommer trygga skånska cyklister. Lite lätt duggregn, men det parerar man med bra kläder. Förresten så regnar det ju bara utomhus… Hopp i lycran och häkta ner MTB’n från väggen i förrådet och så upp i sadeln. Bakvägen upp Till Saxtorp via Paintballbanan, Davidslidsvägen och Travbanan. I Saxtorp stod Samuel parkerad med cykeln på hållaren där bak. Strax kom även Bosse Bus inrullande tätt följd av Mini och Kicken.. När klockan var tio slagen så rullade man iväg ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Uppvärmningsvarvet, dv första och sista delen av den slingan innan man satte kurs mot Järavallen. Men innan detta uppvärmningsvarv var fullbordat smet Mini iväg och försvann som en avlöning bland träd och buskar.

Via Välandalen tog man sig över till Järavallssidan och längs Grisstigen passerades den stora sjön. Efter ängen på väg till backen upp till bron så spettade Samuel loss och försvann västerut. Vid starten till rosa slingan stod han och väntade liksom en annan cyklist. Den ensamme cyklisten tillfrågades om han vile hänga på. Men han avböjde detta erbjudande och berättade att han väntade på sina kompisar. Jaha, men har du inte några kompisar så har du oss här, fick han till svar.

Samuel rullade iväg för att kunna hålla sin egen fart medan de tre övriga gubbarna rullade iväg i ett lite lägre tempo. Banan var lite klistrig på sina ställen. Men inte värre än att det gick att ta sig fram.

Varvet avverkades utan några större missöden. Kicken hade fått bytt styrlager på sin hoj så nu kunde han hålla sig i spåret och inte köra rakt ut i spenaten. Efter fullbordat varv så var det samling igen vid starten för utspisning av Elitkakorna. Samuel hade redan vänt hemåt så det var bara Kicken, Bosse Bus, Kicken och Elitaren som mumsade. Lagom till att kakorna var uppätna så kom Vasa joggande. Han var ute på lite löpkonvalecens med någon skada i ena benet. En hälsning söndes till hans arbetskamrat, Schnurrbart, som nu inte setts till på ett tag.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling på MTB vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/
Välkomna!

Mini och Kicken rullar in på Fotbollsgolfen.
Den småjoggande Vasa.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 2 =