Det gick åt skogen för Kicken!

Lövis och Kicken var på plats och strax dök även Bokis upp.

Söndag 2 december. Första advent och typiskt Skånskt julväder. Några plusgrader och regn. Inte så många droppar regn men ändå tillräckligt för att skrämma White Lady så att hon hellre gick ner i källaren och satte sig på motionscykeln. Lövis och Kicken var på plats i Saxtorp när Elitaren rullade in. Strax så kom även Bokis och Mini. När klockan var några minuter över tio så rullade man iväg tillsammans med sikte på att ta det lilla varvet i Saxtorpsskogen för att sedan rulla över till rosa slingan. Med Elitaren i spets tog man stigen ut till Stora Byvägen. Strax innan man var framme vid infarten till den cerise slingan dök det upp något bekant i mötande fil. Jajamän, så klart, Lefty vars ledstjärna inte innehåller att vara i tid. Han gjorde en 180-gradare och hängde på de övriga fem.

I lagom gubbatakt rullade man de cirka tre kilometrarna i Saxtorpsskogen innan man tog sikte på Välandalen för vidare trampning mot Järavallen. När man kom ut på fältet vid lilla sjön så spratt det till i Minis ben. Nu kunde han inte längre hålla sig i gubbatempo utan drog på och iväg. Lövis och Lefty följde efter. Uppe vid bron så samlades man igen utom mini som trampade på so ett skållat troll mot Rosa slingan. En liten paus vid starten. Sedan rullade Mini iväg följd av Lövis och Lefty. När det tre som hade bråttom stuckit iväg så grenslade de andra tre gubbarna sina cyklar och vinglade ut i skogen. Regnet gjorde att det blev en tung bana idag. Rötterna blev också extra hala. Men allt gick bra så när som för Kicken som halkade på en rot och med ett förfärat skri så åkte han av slingan och djupt in i ett tätt slyparti. Det var så tätt och djupt att han fick plocka fram karta och kompass för att komma ut igen! Men han lyckades ta sig ut och kunde sedan fortsätta. Dödsstup och mördarbackar avverkades. Precis när man kom till Fårhagen vid lithorinavallen så kom Lefty, Mini och Lövis mötande för att sedan göra sällskap hela vägen till utgångspunkten. Där vankades det Elitkakor som avrundning på träningen. Nu sög det i ”himmatarmen” på alla. Å när kakorna var uppsmaskade så rullade man hemåt. Bokis och Elitaren söderut mot Hofterup och de andra fyra norrut mot Häljarp, Landskrona och Teckomatorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Mini ansluter till träningen.
Lefty gör tummen uppefter att ha turen att möta de andra.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + sjutton =