Bengeten gjorde propellern!

Bengeten med ”Flygarpropeller” under näsan.

Söndag 16 december. Idag vaknade vi upp och fick kanske lite julstämning när vi vippade upp persiennerna. En tunn vit slöja täckte marken. Ja nästa i alla fall. Ett vitt skimmer var kanske närmare sanningen än ett vitt täcke… Temperaturen låg precis under nollan. Alltså skulle det bli en frisk rund idag. Hop i lyckran och så upp och iväg till mötesplatsen i Saxtorp vid Fotbollsgolfen. Ingen där, men en kik på uret så var klockan tio i tio. Det var bar till att rulla runt ett varv på stigarna i dungen runt Fotbollsgolfen. En lite tjej var ute och red på sin ponny. Annars var det öde i skogen. Tillbaka igen så hade Schnurrbart och Lövis dykt upp. Skönt, då blir man inte ensam idag på träningen, tänkte Elitaren. Nej och ensam blev han inte. Sex träningssugna kunde räknas in till sist efter att även Bosse Bus anlänt fe minuter efter angiven tid. Är det så att han försöker konkurrera ut Lefty som är den som innehar titeln ”Alltid sen och sist till träningen”?

Det duger ju inte att så stilla och frysa dags att rulla iväg. Just då dök det upp en gulklädd tomtelik liten man med en hund. Det var Bengeten som var ute och rastade hunden. Han hade odlat fram en mustasch, en riktig propeller, som skulle gjort vilken gammal flygare som helst avundsjuk. Tänk att ha en sådan propeller i reserv! Efter utväxling av diverse artighetsfraser så rullade man iväg. Ut på den lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man satte kurs mot Järvallen och rosa slingan. Via Välandalen och sedan ”Grisstigen” (stigen som går väster om stora sjön) och över bron till spårcentralen på Järavallen. Här stannade man till en liten stund. De lite snabbare rullade iväg och kvar i Gubbagruppen blev Bokis, Schnurrbart och Elitaren.

Det lilla snöskimret hjälpte till att ljusa upp skogen lite. Så här års kommer ju inte solen speciellt högt upp på himlen. Om en veckas tid infaller årets mörkaste dag. Men tänk positivt: Nu går vi snart mot ljusare tider! Backar och knixiga svängar avverkades allt efter hand. Dödsstup så väl som mördarbacke. Strax efter den sistnämnda så kom Lövis mötande. Han ville inte stå och frysa i väntan på Elitkakorna utan trampade gubbarna till mötes istället, Framme vid starten kunde man se Bosse Bus trampa runt med hög kadens. Så fort han kände vittringen av Elitkakorna så låste han styret på den kurs som snabbast skulle ta honom till den gottepåsen. När kakorna var ätna så var där inte annat att göra än att rulla hemåt. Lövis, Schnurrbart och Bosse Bus norrut mot Saxtorp och de båda andra gentremännen mot Hänkelstorp och Dösjebro via Ålstorps mosse.

Nästa träning å torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Samling i Saxtorp.
Elitkaspaus efter fullbordat varv på Järavallens rosa slinga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =