Mjölksyra och jordfräsgrisar!

Bokis dök upp på träningen.

Torsdag 27 december. Så var de röda juldagarna över och vardagen var tillbaka med ett kort gästspel innan den annalkande nyårshelgen slår sina klor i oss. Det gjorde det äntligen dags att motionera bort lite v syltan och prinskorvarna. Men vid samlingen i Saxtorp var det väldigt tomt och öde när Elitaren kom dit. Men strax dök Bokis upp. Man väntade till klockan blivit fem över tio så att även te x Lefty och Bosse Bus skulle hinna komma med. Men inte någon mer dök upp. Om detta nu beror på att man är så stinn av julmat att man inte orkar röra sig eller om man var rädd för att få fuktskador på huden av det lätta duggregnet som hade fallit tidigare. Hur som helst så var det bara det riktiga järngänget som var på plats. Bokis och Elitaren.

Ut en liten runda i Saxtorpsskogen innan man rullade vidare till Järavallen via Välandalen. Konstigt nog så var det inte speciellt många ute och rörde sig denna klämdag. Bengeten kom med sin lurviga hund precis när man rullade iväg från Fotbollsgolfen. Därefter såg man bara någon enstaka hundvallare. Ute på Järavallen var det också glest med bilar. Ett kort stopp innan sedan de båda brakade ut i spåret på rosa slingan. Nu har stigen blivit mycket tydligare markerad efter att det kommit lite regn och många har cyklat där. I höstas så var det tidvis lite marigt att se stigen. Speciell boklöven var besvärliga. När de täckte marken så syntes inte stigen. Men med lite väta och många cykeldäck som rullat över så var alltså stigen ordentligt markerad igen.

Knixarna och backarna avverkades. Dödsstup såväl som mördarbacken.

Tillbaka till starten igen efter att ha avverkat de sju kilometrarna som rosa slingan utgör så var det dags för Elitkakspaus. Mumsande av godsakerna och Bokis passade på att stretcha sina lår. Han hade samlat på sig mjölksyra under varvet. Sedan var det till att vända hemåt via bron och Ålstorps mosse. När man kom upp på Vildsvinsvägen så kunde man se hur grisarna gått fram som jordfräsar över markerna. De villaägarna där som inte har ordentliga staket idag, kommer nog att skaffa det inom en snar framtid…

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Bokis forcerar Välanbäcken.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =