En septett på leriga stigar!

Kicken stod och pratade med Bengeten som var ute med in nya, lurviga hund.

Söndag 30 december. Näst sita dagen för detta året. Imorgon är det nyårsafton och sedan har vi ett helt nytt, ograverat träningsår framför oss! Men först skulle detta sista passet för i år avverkas. Det hade regnat en del under gårkvällen så det skulle kunna vara lite kletigt i skogen. Men det är ju inte något som hindrar. Hopp i trikåerna och så iväg mot Saxtorp. Där stod Kicken och pratade med Bengeten och hans hund. Allt efter hand så rullade Lövis, Bosse Bus, Bokis och Mercedesskruvaren Nesor in. Till sist var man sju träningssugna.

Som ett pärlband rullade man iväg ut mot cerise slingan i Saxtorpsskogen. En liten sväng där innan man satt kosan mot Järavallen via Välandalen och vidare ut mot rosa slingan via ”Grisstigen och gångbron. Där blev det ett litet stopp innan man fortsatte. Tre stycken satte sedan av i förtrupp för att köra lite snabbare innan Elitaren, Bokis, Kicken och Bosse Bus rullade iväg. Ut i spåret som bitvis var skapligt kletigt men fortfarande fullt cyklingsbart. I vintras så blev rosa slingan väl blöt. Då gick det inte att styra bitvis utan vilken riktning man kom i påverkades helt av naturen och dess nycker. Visst var det lite slirigt, men inte värre än att man kunde behålla herraväldet över vilken riktning som man skulle färdas.

Ett par gånger fick man släppa på tempot för att smala hop klungan. Bokis hade problem under andra halvan av slingan då han drog på sig en massa mjölksyra i backarna som ligger halvvägs. Därefter hade han svart att hänga på. Ute vid lithorinavallen så mötte de två av som rullat i förväg upp. Elitkakorna lockade. Nesor hade dock trampat på mot sin parkerade bil i Saxtorp. Hn ville undvika ”kaloribomberna”. Troligen hade hat ryckt i sig ordentligt med kalorier ändå i jul…

Tillbaka till starten så var det fram med kakorna och bjuda kvarvarande laget runt innan man rullade hemåt. Bokis och Elitaren mot sydväst och de andra norrut mot Saxtorp/Landskrona.

Nästa träning på torsdag kväll kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Välkomna alla glada!

På väg över Välanbäcken.
Kicken på sakletarhumör vid rosa slingans start.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 9 =