Rekning i skogen efter Alfina!

Per kollar att klockan är över sex.

Torsdag 3 januari. Så var det ett nytt ograverat träningsår att ta tag i. Stormen Alfina hade påpassligt nog lagt sig och en lätt nordlig bris var det som rådde. Temperaturen runt nollsträcket. Fin-fina omständigheter att cykla i. På med lycran och lamporna för att sedan trampa iväg till Saxtorp. Bokis och Per dök upp. När klockan var någon minut över så rullade man iväg ut en runda på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Det var intressant att se hur mycket som hade blåst ner på stigarna. Nu var ju inte Skåne värst drabbad av stormen så alldeles ofarbart skulle det väl inte vara.

Med Elitaren i spets Per och Bokis bakefter så trampade man in för att reka läget. Som vanligt var det gott om ris på stigarna. Ett par torra granar hade ramlat över stigen på något ställe. Men det var bara att trampa på och hoppa över tutan att behöva stanna. Hela rundan flöt på bra utan några större missöde. Bokis hade det lite otalt med ett par olika rötter och gick i backen. Men det lugnt och fint så att det bara var att fortsätta när han kommit på rätt köl igen. Så blev det ett stopp när en ruska förargligt björkris havt osmaken att leta sig in i bakkransen och växelföraren. Men med lite assistans från Per så var även det strax löst.

När cirkeln var sluten och varvet fullbordat så var det dags för Elitkakspaus. Per avböjde och trampade hemåt direkt medan Bokis och Elitaren smaskade i sig var sin kaka. Sedan var det dags att rulla hemåt. Via Svaabacken-Travbanan-Davidslidsvägen- Paintballanläggningen-Vildsvinsvägen följdes de båda åt, Sedan styrde Bokis mot Dösjebro via Furuhillsvägen och Elitaren genom cykelstigar till Rotundan.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Välkommen!

Bokis och Per rensar Bokis bakkrans från björkris.
Bokis Elitkakspausar.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =