Hej och hejdå till Spargodt!

Kicken mötte upp Eitaren vid Ålstorps Hembageri.

Söndag 11 september. Oj, oj, oj, vad månde det bliva av denna dagen? Nine eleven och dessutom valdag i Sverige… Oavsett vad så var det cykling först i alla fall. Lite svalt ute och därför åkte ärmvärmarna på innan Elitaren rullade iväg mot Saxtorp och samlingen där. Det var ganska stilla. En väldigt lätt bris från nordväst eller något fick flaggorna att vaja lojt. Inget att skriva hem om alltså. I höjd med Ålstorps Hembageri kom Kicken mötande och gjorde Elitaren sällskap till Fotbollsgolfen när Farstun och Asmundtorpskan stod och väntade. Det visade sig sedan att bli ett klent deltagande denna träning. Fyra stycken som fick kämpa själv i det för cykling ganska ideala vädret. Strax under tjugo grader och svag vind.

Kicken föreslog en Spagrodtrunda för att ta den lilla motvinden vid hornen direkt och sedan få lite medvind över Ottarpsbacken där man tydligen skulle få njuta av nylagd asfalt. Så blev det. Iväg mot Kvärläv-Annelöv för att sedan snabbt dunka till Billeberga och vidare till Sireköpinge via Heden. I korset där blev det stopp för att Asmundtorpskan hade lite känningar i sina knän och tänkte därför vända av hemåt mot Asmundtorp. Det gjorde att det blev en improviserad Elitkakspaus innan man fortsatte. Asmundtorpskan mot Asmundtorp och de andra tre vidare mot Brödåkra-Norraby. Det blev alltså inte något stopp vid Spargodt idag utan alla tre trampade ystert förbi och sa hej och hej då till Spargodt.

Efter en liten stump at 110:an så kunde man vika av mot Bälteberga för att sedan ta sig an Col de Ottarp. Helt riktigt var det fin, slät, nylagd asfalt där. Härligt att cykla på nylagd fin slät asfalt. Nere i Härslöv så delade man på sig. De båda Landskroniterna, Kicken och Farstun valde höger för att sedan ta sig an Folkets Husbacken medan Elitaren vände vänster för att ta sig hemåt via Vadensjö-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp.

Nästa träning på torsdag  i Landskrona kl 18:00 då vi tränar tillsammans med Örestadcyklisterna. Glöm inte lyse på cykeln. Det skymmer och mörknar fort numera om kvällarna.

Asmundtorpskan mumsar Elitkaka innan hon vände hemåt.
Jodå, Farstun laddade ordentligt med Elitkaka i pausen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =